Лікарі визначили овоч, що”вбиває” зуби

0
543

Лікарі-стоматологи попереджають про небезпеку для зубів популярного в народі овоча – картоплі. Вся справа в карієсі, який виникає у майже 90% населення. Карієс може перерости в пульпіт, що призводить до видалення нерва, і зуб стає “мертвим”, – повідомляє “Медикфорум“.

Перша ознака появи карієсу – генетична схильність, але якщо харчуватися правильно, то появи карієсу можна уникнути. Лікарі-стоматологи радять виключити з раціону деякі продукти, головний з яких – картопля.

Причина криється в тому, що у картоплі підвищений вміст крохмалю, який, потрапляючи до рота, продукує молочну кислоту, та, в свою чергу, розм’якшує емаль зубів.

Досить кількох хвилин і рівень кислотності в порожнині рота наближається до нуля, з’являються шкідливі бактерії, які псують емаль. При впливі крохмалю і слини виробляються крохмалисті продукти, вони перетворюються в глюкозу, яка також ушкоджує емаль.

Деякі фахівці рекомендують відмовитися від картоплі, деякі радять після кожного вживання ретельно чистити зуби.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here