Сумна статистика: Нововолинськ – серед лідерів за кількістю хворих на СНІД

0
1420

За 6 місяців 2019 року від СНІДу померло 25 волинян. Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації, – повідомляє ВолиньPost.

Зазначають також, що у 2018 році СНІД відібрав життя 56 жителів Волині.

Станом на кінець червня в області на обліку перебувають 806 людей, хворих на СНІД. Найбільше – у Луцьку (242 людини) та Нововолинську (111 людей).

Довідково:

СНІД (синдро́м набу́того імунодефіциту) – сукупна назва уражень, що відбуваються на III—IV клінічних стадіях інфекції, яку спричинює вірус імунодефіциту людини (ВІЛ). Однак, при ранньому виявленні та відповідній терапії ВІЛ-позитивні люди можуть жити повноцінним життям. Адже сьогодні ВІЛ – це не вирок. Люди, які живуть з вірусом імонодефіциту людини, можуть жити у звичному ритмі, народжувати дітей, працювати, подорожувати тощо. Достатньо вчасно вживати ліки. Дізнатись свій статус і за потреби вчасно розпочати лікування дуже просто: безкоштовні швидкі тести на ВІЛ є в усіх регіонах України, їх можна пройти у свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра.

Нагадаємо, як ми уже повідомляли, віднедавна в нововолинських амбулаторіях сімейної медицини доступна послуга консультування та тестування на ВІЛ з використанням експрес-тестів. До речі, вони не лише швидкі, робляться лише 20 хвилин, а й якісні, безболісні та, головне, конфіденційні і безкоштовні.

Читайте також: Швидко, конфіденційно і безкоштовно: у нововолинських амбулаторіях можна пройти тест на ВІЛ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here