Місцеві виборчі комісії забезпечені всім необхідним: Нововолинськ приєднався до селекторної наради

0
487

Волевиявлення на Волині має відбутися чесно і прозоро, без політичних підтекстів. Про це йшлося сьогодні, 16 липня, під час обласної відеоселекторної наради з підготовки та проведення позачергових виборів до Верховної Ради які, нагадаємо, відбудуться вже цієї неділі, 21 липня.

До наради, яка відбулася під головуванням керівника апарату облдержадміністрації Богдана Гончарука, приєдналися і представники структурних підрозділів Нововолинської міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій міста, рятувальники, поліцейські, а також деякі члени виборчих комісій під керівництвом першого заступника міського голови, секретаря ради Андрія Сторонського.

Під час наради обговорили організаційні питання та нагальні проблеми щодо підготовки та проведення чергових виборів.

Зокрема, серед питань, що були розглянуті під час наради – забезпечення протипожежної безпеки, телефонного зв’язку, матеріально-технічне забезпечення виборчих дільниць, наявність скриньок для голосування, сейфів, аптечок, а також питання ведення реєстру виборців.

Керівник апарату облдержадміністрації Богдан Гончарук нагадав присутнім, що виборчим законодавством на органи виконавчої влади та місцевого самоврядування покладено обов’язки з матеріально-технічного забезпечення підготовки та проведення виборів до Верховної Ради та сприяння виборчим комісіям у реалізації їх повноважень. Також органи місцевого самоврядування, їх посадові та службові особи, а також державні підприємства, установи і організації зобов’язані створювати належні умови для здійснення виборчими комісіями їх повноважень.

«Звертаюся до керівників та представників районних, селищних та міських рад: забезпечте роботу виборчих  комісій усім необхідним, згідно до вимог чинного законодавства. Всі наші дії повинні бути спрямовані на забезпечення чесних і прозорих виборів», – наголосив Олександр Киричук.

Також на засіданні йшлося і про благоустрій прилеглих територій, створення умов для доступності до виборчих дільниць мешканців з особливими потребами, забезпечення громадського порядку та цілодобової охорони приміщень виборчих дільниць.

Окрім цього, під час наради, обласне керівництво запевнило те, що виборчі комісії більшості районів і міст обласного значення Волині забезпечені всім необхідним згідно з нормами законодавства. Серед них і Нововолинськ. Тут робота з підготовки до дня голосування ведеться у плановому режимі.

 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here