Професія на будь-який смак: нововолинцям запропонували гарячі вакансії місцевого ринку праці

0
1767

Інженер, дизайнер, бухгалтер, лікар, вчитель, кухар та навіть заступник директора – професії на будь-який смак пропонували сьогодні, 11 липня, безробітним Нововолинська під час своєрідного ярмарку вакансій, що відбувся у центрі міста.

Під час профорієнтаційного заходу фахівці Нововолинської міської філії Волинського обласного центру зайнятості детально зупинились на кожній із вакансій та поінформували про умови праці, розмір заробітної плати та вимоги до претендентів на вакантні посади.

Безробітним шахтарського міста запропонували близько 300 вакансій у галузях будівництва, транспорту, виробництва, торгівлі, охорони здоров’я, зв’язку, швейного виробництва та інших галузях. На ярмарку були представлені вакансії як за робітничими професіями: слюсарі, штукатури, вантажники, токарі, електрозварники, водії, так і для кухарів, лікарів, вчителів, бухгалтерів, продавців, інженерно-технічних працівників, фахівців з обліку та підтримки продажу, тощо.

Зацікавленим нововолинцям було запропоновано безпосередньо відвідати підприємства і вже там детальніше з’ясувати всі питання щодо їх працевлаштування.

Також мешканцям Нововолинська розповідали про шляхи отримання професійної освіти, перекваліфікації або ж підвищення кваліфікації.

Директор Нововолинської міської філії Волинського обласного центру Ігор Кантор зазначив, що проведення таких заходів сприяє оперативному працевлаштуванню людей.

Він зазначив, що чимало місцевих підприємств зараз гостро потребує і робітників, і висококваліфікованих кадрів. І пропонують потенційним працівникам гідні умови праці й високу заробітну плату. А центр зайнятості, використовуючи різні методи й послуги, охоче допомагає безробітним мешканцям шахтарського міста зорієнтуватись на ринку праці і віднайти хороше місце роботи.

«Наша служба є сучасним сервісним центром. У нас введено інститут кар’єрного радника, який надає індивідуальні послуги клієнтам, із зайнятим населенням працюють спеціалісти на засадах рекрутингу. Ми організовуємо професійне навчання за різними напрямами, видаємо одноразову грошову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, а також організовуємо громадські роботи. І, звичайно, пропонуємо безробітним актуальні вакансії на подальше працевлаштування», – розповів Ігор Кантор.

У рамках ярмарку вакансій відбулась і акція «Робота на літо. Розпочни кар’єру під час навчання», під час якої фахівці центру зайнятості пропонували місцевим студентам можливість тимчасового підробітку в період канікул.

Окрім цього, чимало містян залюбки заповнювали анкети, у яких описували свої професійні навики і вміння, свій досвід роботи разом зі своїми вимогами щодо вибору подальшого місця працевлаштування.

У свою чергу, шукачі роботи мали можливість ознайомитись з різноманітною інформацією щодо свого подальшого працевлаштування, а також детальніше дізнатись про підприємства, на яких може бути використана їх праця.

В основному нововолинці цікавилися умовами праці та рівнем заробітної плати на підприємствах міста. Також багатьох цікавили секрети вдалого оформлення резюме та успішного проходження співбесіди. А ще неабияку зацікавленість викликала інформація про нові сучасні електронні сервіси служби зайнятості, зокрема QR-код, розроблений фахівцями сектору організації рекрутингу та партнерства у сфері зайнятості.

Під час заходу з «гарячими» пропозиціями роботи ознайомилися понад 100 нововолинців та гостей міста.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here