Смачно, але дуже шкідливо: науковці з’ясували, які продукти не можна їсти кожен день

0
599

Вченим з Франції вдалося з’ясувати, що вживання в їжу ультраобработанних продуктів безпосередньо пов’язано з ранньою смертю.

Під вищевказаними продуктами маються на увазі ті, які містять “кілька інгредієнтів і проходять багато промислових процесів“, – пише Med2.

Крім загальноприйнятих масла, жиру, цукру і солі, в цих продуктах також містяться різні емульгатори, барвники, ароматизатори, а також підсолоджувачі.

Найбільш популярними такими продуктами є оброблене м’ясо, морозиво, цукерки, готові страви, енергетичні батончики, тістечка, а також фасоване печиво.

Ультраоброблених продуктів стало значно більше за останні кілька десятиліть, і вони можуть привести до зростання кількості смертельних випадків від неінфекційних захворювань“, – заявляють автори дослідження.

Перш ніж прийти до такого висновку, вони проаналізували дані, отримані від більш ніж 44 тисяч дорослих людей, вік яких перевищував 45 років.

Всі учасники дослідження час від часу заповнювали анкети, вказуючи продукти харчування, які вони вживали за останню добу.

В середньому, близько 30% калорій, які вживали в день учасники експерименту, виникли саме з вищевказаних продуктів харчування. З кожним 10-м відсотком ризик виникнення у людини передчасної смерті зростав на 14%.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here