Птахокомплекс «Губин» встановить локальні очисні споруди

0
1650

За кілька місяців ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» матиме локальні очисні споруди. З приводу цього питання у приміщенні міської ради сьогодні, 19 червня, відбулась зустріч нововолинських чиновників, представників птахокомплексу,  постійно діючої екологічної комісії, депутатів міської ради, фахівців Держпродспоживслужби та розробників проекту.

Перший заступник міського голови секретар ради Андрій Сторонський пригадав, що міською радою і депутатським корпусом неодноразово вимагали від підприємства «Губин» належних санітарних умов, дещо було зроблено, однак даний проект– це крок вперед, оскільки, донедавна птахокомплекс, скидав відходи виробництва у Нововолинські очисні споруди.

«Фірма «Пан Курчак» взяла до уваги наші вимоги і прислухалася до наших рекомендацій щодо створення належних екологічних умов. Так, було перенесено котел по спалюванню пір’я і було встановлено додаткові повітряні фільтри», – зазначив Андрій Сторонський.

Станція з очищення стічних вод дасть можливість зменшити шкідливі викиди, безпечно для довкілля утилізувати відходи і скерувати очищену воду на повторне використання.

Виконувач обов’язків директора ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» Володимир Львов розповідає: власниками було прийнято рішення повністю замінити обладнання, яке б дозволило працювати безпечно і не шкодити екології. Сума проекту з будівництва очисних споруд – близько 500 тисяч євро.

«Ми хочемо вирішити проблему комплексно і якісно. Саме тому наші фахівці їздили на підприємства Німеччини, Нідерландів та Польщі, на яких ознайомлювались з роботою сучасних очисних споруд. Потім ми обрали фірму, яка і буде нам їх встановлювати. 15 квітня цього року ми підписали контракт і плануємо, що в районі 15 серпня буде завезено обладнання. Ці очисні споруди значно покращать не лише екологію міста, а й нашу роботу. По-перше, ми будемо скидати нормальні стоки. По-друге, ми поставимо туди обладнання по сепарації кишсировини і віджиманні пера, яке зменшує кількість відходів. І, по-третє, ми зможемо значно економити воду: під час очистки ми повертатимемо близько 200 тон води, яку можна повторно використовувати для технічних потреб», – повідомив Володимир Львов.

Встановлювати очисні спроруди для птахокомплексу «Губин» буде польська фірма «Marex Technology», контракт з якою був підписаний 5 квітня цього року, а вже в серпні планують привезти обладнання і розпочати роботи з будівництва.

Про інноваційну технологію встановлення розповів власник, головний керівник «Marex Technology» Аркадіуш Шчепаньски.

Під час зустрічі лунали запитання, зокрема заступник міського голови Володимир Рожелюк поцікавився, у разі винекнення аварійної ситуації, як буде реагувати дана система, і чи не попадуть викиди у міські очисні споруди.

Головний керівник «Marex Technology» запевнив, що система автоматизована у разі несправності одного насоса є резервні.

Також присутні цікавились, чи після встановлення очисних споруд, зникне неприємний запах.

Виконувач обов’язків директора ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» Володимир Львов розповів: після запуску станції, не буде загнивання побутових відходів, що значно зменшить сморід довкола підприємства.

 

 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here