Нововолинські школярі малюнками на асфальті закликали економити енергію

0
1090

Продовжилися заходи, у рамках Днів сталої енергії, конкурсом малюнків на асфальті «Діти Нововолинська за чисту енергію».

Територія ЗОШ №2 сьогодні замайоріла якравими фарбами. Вихованці пришкільного табору прикрасили асфальт біля свого навчального закладу оригінальними картинами. Кожна з них – не лише цікава, а й змістовна і повчальна. Адже мотивує бережливому ставленню до електроенергії. Біля кожної роботи заклик: «Обери майбутнє», «Зробимо планету зеленішою», «Щоб планету врятувати – треба світло вимикати», «Ми хочемо жити!» та «Бережіть енергію!».

У такий спосіб діти намагалися відобразити своє бачення того, що таке чиста енергія, як можна використовувати енергію сонця, води та вітру в побуті, а також як зменшити споживання енергії.

подякувати учням за небайдужість і участь в заході, а ще обрати й нагородити переможців конкурсу, до школи завітав заступник міського голови Олександр Громик.

Він зазначив, що кілька років тому Нововолинськ долучився до ініціативи «Угода мерів. Схід», тому вже вшосте в місті проводяться Дні сталої енергії, які пропагують збереження нашої планети, економію енергоносіїв, ощадливе споживання газу і світла.

 

«Ми сьогодні бачимо, що навіть найменші мешканці нашого міста розуміють усі плюси і переваги заходів енергоефективності та раціонального використання ресурсів. Адже це значно покращить їхнє майбутнє. Діти креативно підійшли до творення своїх малюнків. Вони зобразили сонячні батареї, вітряки, сонячну та вітрову енергію, те, як природа працює на людину, а також невичерпні джерела енергії – воду, вітер, сонце, корисні копалини. Один із загонів, намалював об’єкти, які негативно впливають на навколишнє середовище і що треба робити, щоб зменшити цю шкоду. Думаю, інформація, яку школярі здобули, готуючись до цього конкурсу, їм знадобиться у житті», – зазначив Олександр Громик.

Опісля, заступник міського голови обрав переможців конкурсу малюнків на асфальті. Володарі призових місць отримали хороші подарунки від організаторів. Не залишились без заохочувальних призів і решта учасників.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here