Майже 7 тисяч гривень стягнули нововолинські рибоохоронці з браконьєрів

0
897

Невдовзі на водоймах Волині завершиться нерестовий період. Весняно-літня заборона 10 червня припиняється на озерах та ставках, 30 червня – на заплавах річок.

Нерестовий період – особливий для рибоохоронного патруля. Адже природоохоронці в цей час повинні вжити усіх можливих заходів задля того, аби риба безперешкодно могла віднереститися і розмножуватися, – розповідає провідний державний інспектор Волинського рибоохоронного патруля Володимир Жигалюк.

Він зазначає – за період весняно-літньої заборони, рибоохоронці проводять рейти на водоймах, перевіряють законність продажу риби та знарядь лову.

«За пів року нами було викрито 175 адміністративних правопорушення. З яких: за частиною 4 статті 85 – 40 порушень, за частиною 1 статті 85, це незаконний продаж сіток, – 1 правопорушення, за частиною 1 статті 88-1, незаконний продаж риби, – 4 порушення. Тут йдеться про судові протоколи. Тобто, ми їх складаємо, оформляємо і напряємо в суди. І вже вони вирішують застосовувати до порушників штрафні санкції чи ні. Крім того, були виявленні порушення, вже по яких ми приймаємо рішення і виносимо, або ні штрафні санкції. Це: частина 3стаття 85 – 118 порушень, частина 5 стаття 188, невиконання законних розпоряджень – 3 порушення. Ще 8 правопорушень стосувалися вилучення на водоймах без господарського майна. Це сітки, власників яких нам, на жаль, знайти не вдалося», – розповів Володимир Жигалюк.

Загалом працівники Нововолинської рибоохоронної дільниці наклали на порушників понад 7 тисяч гривень штрафу, і майже всю суму вдалося стягнути. Упродовж нерестового періоду нововолинські рибоохоронці займалися встановленням штучних нерестових гнізд, які допомагають у збереженні та відтворенні водних біоресурсів, наводили також лад на прибережній території.

Інспектор розповідає, дуже багато свідомих мешканців допомагають боротися із браконьєрами.

«Приємно, що дуже багато є активних і чесних рибаків, які не лише не порушують правил, а й допомагають нам виявляти тих, хто їх порушує. Вони телефонують нам і вдень, і вночі, а ми реагуємо і зупиняємо ці порушення», – зазначив Володимир Жигалюк.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here