Як правильно носити вишитий одяг – у День вишиванки і не тільки

0
2033

Вже понад десять років у кожний третій четвер травня українці з задоволенням відзначають День вишиванки. Ця приємна традиція з’явилася з ініціативи письменниці Лесі Воронюк – на той час студентки Чернівецького Університету ім. Ю.Федьковича, – а з часом була підтримана не лише в нашій країні, а й в усьому світі.

За останні роки вишиванка стала модним трендом, який вибирають не тільки українки, а й світські левиці з різних країн світу, а також світові знаменитості та it-girls.

Сорочки з традиційними українськими візерунками виглядають ефектно з абсолютно різними предметами гардеробу. Вони відмінно поєднуються, як з джинсами-скінни або модними бойфрендами, так і з джинсовими шортами і більш класичними брюками. Сучасні українські бренди пропонують вишиванки на будь-який смак – різних відтінків, текстур і моделей, що дозволяє створювати стильні образи – від вишуканих і елегантних до casual і навіть хіпстерських look-ів, – інформує НВ Style.

Пропонуємо надихнутися трендовими образами з вишиванками і створити свій стильний look, головною прикрасою якого стане традиційна українська сорочка.

У вишиванці – на роботу

Прагнете створити модний офісний образ із вишиванкою? Тоді зверніть увагу на наступні вдалі комбінації:

• З джинсами. Цей варіант підійде тим, у кого немає суворого дрес-коду на робочому місці.

• З класичними брюками. Доповніть образ туфлями на підборах і починайте збирати компліменти!

• Вишиванка-сукня. Для офісу обирайте сукні більш простого крою, без надлишку об’ємних деталей. Доповніть білими сліперами або туфлями-човниками.

• Зі спідницею. Ще один класичний варіант, який завжди виглядає доречно. Головне – не помилитися з моделлю, наприклад, до вишиванки-oversize з об’ємними рукавами підбирайте спідницю-олівець, а до сорочок приталеного крою пасуватимуть пишні спідниці.

На прогулянку під відкритим небом

Якщо ви плануєте провести час у неформальній обстановці, то цілком можете дозволити собі вишиту сукню в надзвичайно популярному зараз стилі бохо. Також сміливо поєднуйте вишиванку з тими ж джинсами або шортами, але вже активніше доповнюйте різноманітними аксесуарами, одним з яких є сонцезахисні окуляри.

До речі, зверніть увагу на важливий нюанс: якщо погода на вулиці прохолодна, обов’язково продумайте, як ваша вишиванка буде поєднуватися із верхнім одягом. Це особливо актуально для вишитих суконь, адже їх буде видно, і невдало підібране пальто чи куртка можуть зіпсувати ваш образ. Поекспериментуйте із приталеними жакетами, пончо у стилі бохо, короткими джинсовими жакетами чи жилетами із штучного хутра.

На урочистий захід

Одягти вишиванку на свято – це природне бажання кожного свідомого українця, тому саме на урочистих заходах ми можемо насолоджуватися барвистим різноманіттям красивої української вишивки! Для особливих подій обирайте особливі вишиванки – наприклад, полтавську вишивку «білим по білому», яка виглядає дуже витончено. Додайте кілька яскравих штрихів – святкову зачіску, підбори, макіяж, вишукані ювелірні прикраси, і йдіть підкорювати світ!

Як поєднувати вишивку з аксесуарами

Аксесуари можуть вдало доповнити ваш образ або зіпсувати його, тому обирати їх потрібно дуже уважно. Запам’ятайте кілька простих правил:

1. Поєднуючи вишиванку з денімом, зверніть увагу на сумки з довгим ремінцем та рюкзаки, ковбойські чобітки або легкі шкіряні сандалії. Декор: бахрома, аплікації, пряжки.

2. Не варто поєднувати в одному ансамблі вишивку і на одязі, і на взутті чи сумці – зробити це насправді вдало можуть одиниці. Якщо ж ви, все-таки, хочете ризикнути, слідкуйте за гармонійним поєднанням відтінків вишивки.

3. З прикрас обирайте масивні сережки в етно-стилі, широкі ремені, яскраві хустки чи навіть крислаті капелюхи. Якщо не бажаєте мати надто «народний» вигляд, уникайте віночків та традиційних намист.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам створити яскравий образ на День вишиванки. Але не забувайте: вишитий одяг можна сміливо носити і в інші дні – головне, грамотно продумати всі деталі. Вдалих вам модних експериментів!

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here