Міцний імунітет та здоровий кишечник: експерти назвали найкорисніший весняний продукт

0
108

Цей овоч вирощували і цінували як делікатес ще в епоху Стародавнього Єгипту, Риму і Греції. Здавна були помічені лікарські властивості цієї рослини, особливо його молодих пагонів. Спаржа є одним з найбільш ранніх овочів нового сезону: збирати врожай молодих пагонів починають вже в квітні-травні.

На днях авторитетне наукове видання Medical Express опублікувало на своїх сторінках слова фахівців про те, що спаржу можна сміливо вважати кращим весняним продуктом для підтримки здоров’я кишечника. Передає Хвиля.

Три незаперечні факти:

Аспаргін, один з найцінніших компонентів спаржі, активує виведення з організму токсинів.

Спаржа є джерелом природних пробіотиків, що стимулюють життєдіяльність корисних бактерій в кишечнику. Калорійність спаржі становить 20 ккал на 100 грам продукту.
Міститься у спаржі полісахарид інулін є харчуванням для колоній корисних бактерій, які населяють товстий кишечник, а цинк зміцнює сполучну тканину кишечника і стінок шлунка.
Багата спаржа і на антиоксиданти, що захищають травну систему від негативного впливу.
Також в пагонах спаржі багато рослинного білка і мінеральних солей. Особливо високий вміст солей калію, які сприятливо впливають на стан серцево-судинної, нервової, опорно-рухової систем. Медики цінують овоч за утримання в ньому аспарагіну – речовини, що поліпшує кров’яний тиск, роботу серця і нирок.
Вживайте спаржу у вигляді гарніру або основної страви. Фахівці рекомендують вибирати спаржу з закритими і твердими наконечниками — вважається, що саме в ній більше корисних мікроелементів. Молоді ніжні пагони можна їсти сирими або швидко приготованими на пару, в воді, в духовці або на грилі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here