Чи закриють у Нововолинську гральний бізнес?

0
1021

Сьогодні у залі засідань міської ради відбулись громадські слухання. На них обговорили роботу закладів із гральними автоматами міста. До речі, слухання були ініційовані місцевими депутатами, саме вони у своєму колективному зверненні запропонували обмежити графік роботи гральних закладів, які часто маскують під вивісками державних лотерей.

Охочих долучитись до вирішення долі сумнівного бізнесу у місті зібралося чимало. Ледь не половину присутніх склали міські обранці.

Колективно депутати запропонували обмежити робочий день таких закладів з 8 до 22 години.

Міські обранці зазначили, що бізнес такого роду не несе місту жодної користі, а його казні – ні копійки , більше того, розташовані заклади у людних місцях, а їх відвідувачі є сумнівними особами.

Також депутати наголосили і на тому, що відповідно до закону примусово закрити заклад вони не мають права, проте висунули пропозицію перенести «лотереї» у віддалений район – подалі від велелюдних місць.

Головував на слуханнях Олександр Громик, заступник міського голови, він розповів депутатам про те, що міська влада може зробити із таким бізнесом згідно із законом. Як виявилося – в силах депутатів лише обмеження графіку роботи, проте, саме такі дії можуть надати поліції можливість складати протоколи на працівників гральних залів. Якщо заклад порушить встановлений графік – це «розв’яже руки» місцевій поліції. Адже зараз проводити  певні запобіжні заходи правоохоронці не можуть.

Поліція наголошує, що цими питаннями повинне займатися управління захисту економіки у Волинській області. Саме у їхні повноваження та обов’язки входить контроль закладів такого типу.

Отож, у ході суперечок присутні вирішили винести на прийдешню сесію міської ради питання про встановлення графіку роботи «державної лотереї», що розташована неподалік 4-ї школи міста . Зупинилися на дванадцятигодинному робочому дні, тобто із 8 ранку до 8 вечора.

Варто додати, що під час прийняття рішення на сесії депутати зможуть остаточно скоригувати цей графік.

Олександр Громик запропонував провести додаткове засідання комісії з даного питання  і залучити до обговорення безпосередньо керівництво чи працівників закладу та у ході розмови дійти консенсусу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here