Виконання міського бюджету Нововолинська забезпечено на 100,8,%

0
484

Депутати Нововолинської міської ради готуються до чергової  сесії, яка відбудеться  20 лютого. Зокрема, у рамках підготовки до пленарного засідання, активно запрацювали постійні депутатські комісії, на яких обранці нововолинської громади розглядають питання порядку денного та проекти рішень сесії.

Першими до обговорення питань, які плануються винести на розгляд депутатського корпусу, приступили члени постійних комісій з питань соціального захисту населення, материнства і дитинства, охорони здоров’я та екології під керівництвом Магомеда Магомаєва, а також з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, законності, діяльності ЗМІ, правопорядку та протидії корупції, яку очолює Андрій Нагорний.

У роботі засідань взяв участь і перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський.

Члени комісій розглянили, обговорили та ухвалили різноманітні пропозиції, поправки, зміни та питання, які стосуються життєдіяльності міста.

Зокрема, присутні заслухали звіт начальника фінансового управління міськвиконкому Галини Бурочук про виконання міського бюджету за І квартал 2019 року.

За її словами, обсяг міського бюджету за цей період складав 134 мільйони 531,6 тисяч гривень. З них по загальному фонду – 121 мільйон 184,4 тисячі гривень і по спеціальному фонду – 34 мільйони 043,5 тисячі гривень.

«Це на 34 мільйони 043,5 тисяч менше, ніж у відповідному періоді 2018 року», – зауважила Галина Бурочук.

І наголосила, що виконання міського бюджету забезпечено на 100,8,%.

«Ми маємо перевиконання бюджету на 328, 9 тисяч гривень», – зазначила вона.

Однак, наголосила, що виконання бюджету могло б бути ще кращим, але дає про себе знати податковий борг.

«Податковий борг з початку 2019-го збільшився на 953,5 тисяч гривень. І на 1 квітня становив 14 мільйонів 051,3 тисяч гривень», –– доповіла Галина Бурочук.

Ще одне питання, яке розглянули під час сьогоднішніх комісій, – внесення змін до бюджету міста на 2019-й рік, які стосуються розподілу субвенційних коштів, які надійшли з державного та обласного бюджетів.

Також на сьогоднішніх комісіях підсумували хід виконання міської Програми поліпшення стану безпеки гігієни праці виробничого середовища за 2016-2018 роки, погодили Програму розвитку і підтримки комунальних закладів охорони здоров’я міста Нововолинська на 2019-2021 роки, доповнили міську Цільову програму соціального захисту населення на 2016-2020 роки та внесли зміни до рішення міської ради «Про утворення комунального некомерційного підприємства «Нововолинська міська стоматологічна поліклініка».

Окрім цього, затвердили Положення про відзначення Орденом матері бійця АТО.

При розгляді цього питання перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський зауважив, що недоречно вручати відзнаку лише одній матері.

«Просто виходить, що одна мама бійця АТО достойна цієї нагороди, а інші, що ні? Тому потрібно, або давати усім мамам, а їх у нашому місті близько тисячі, або визначити по якому критерію обирати претендентів на цю почесну відзнаку. Усім дати ми не зможемо, бо виготовити тисячу нагород – непосильно для нашого бюджету. Тому ми вирішили Орденом матері бійця АТО нагородити мам загиблих учасників АТО»,зазначив Андрій Сторонський.

За наслідками розгляду депутати прийняли відповідні висновки та рекомендації.

 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here