Нововолинські поліцейські «на гарячому» впіймали цвинтарного злодія

1
1842

Нововолинські поліцейські «на гарячому» впіймали цвинтарного злодія. 20-річний молодик вже не вперше орудує на місці поховань. І наміть уже має одну судимість. Раніше його неодноразово затримували під час крадіжок телефонів, гаманців, сумочок та інших речей нововолинців, які впорядковували могили своїх рідних. Однак, за словами виконувача обов’язків начальника Нововолинського відділення поліції Володимир-Волинського відділу поліції ГУНП у Волинській області Сергія Галащука, прокурор та суддя чомусь відпускали зловмисника, незважаючи на те, що у нього немає ні прописки, ні постійного місця проживання. І поліцейські побоюються, що і цього разу порушнику вдасться «вийти сухим із води».

«Він постійно обкрадав людей на місцевому кладовищі. Поки люди прибирали могили чи виносили сміття і їх речі лишались не поміченими, цей молодик їх крав. Зокрема, на нього уже заведене кримінальне провадження за крадіжку телефону в пенсіонерки, яка прибирала на кладовищі. Однак, дотепер він так і не арештований. Суд його просто відпустив. Ми його потім шукали і не могли знайти, адже чоловік без постійного місця проживання», – розповів Сергій Галащук.

Цього разу молодика затримали «на гарячому», коли той ніс на скупку неподалік місцевого озера металеві рейки, викопані з-під могил на кладовищі біля Низкиницького монастиря.

«Кілька днів тому ми отримали оперативне повідомлення, що з могил на місцевому кладовищі вийняли рейки, які служать опорою для пам’ятника. Пам’ятники від цього похилилися і чуть не завалилися. Люди жаліються і обурюються. Ми провели оперативно-пошукові заходи, під час яких знайшли і вилучили ці дві рейки на місцевій скупці металобрухту та встановили ймовірних злодіїв. А сьогодні, 11-го березня, до нас знову надійшла оперативна інформація, що на кладовищі вчергове викопують рейки. Ми відреагували моментально. І затримали порушника »– зазначив Сергій Галащук.

Він сподівається, що цього разу крадія суд таки візьме під варту.

«Ми просимо суд і прокуратуру підійти з розумінням і обрати для затриманого запобіжний захід – арешт.  А то ми ловимо злочинців, а суд їх випускає. І ті знову вчиняють нові і нові порушення», – зауважив Сергій Галащук.

До речі, як повідомляють достовірні джерела, затриманий молодик – наркоман. І саме на чергову «дозу» наркотичних засобів і заробляє крадіжками. Однак, сам чоловік цей факт заперечує.

Виконувач обов’язків начальника Нововолинського відділення поліції Володимир-Волинського відділу поліції ГУНП у Волинській області Сергій Галащук, просить нововолинців, які виявили крадіжки на могилах своїх рідних, негайно звертатись в поліцію.

«Можливо хтось упізнає на фото могили своїх родичів, то просимо Вас звернутися в поліцію і написати заяву», – наголосив Сергій Галащук.

 

 

 

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here