Подарунок до 8 березня: у Нововолинському музеї відкрили виставку неймовірних робіт Любові Вавдічик

0
1913

Доволі особливу й оригінальну виставку презентували напередодні 8 березня у Нововолинському міському історичному музеї. Окрім художніх робіт у техніках акварель та пастель, відвідувачам представили й надзвичайні кулінарні вироби  – розписане імбирне печиво.

Авторка експозиції – знана у Нововолинську та за його межами мисткиня Любов Вавдічик. Жінка розповідає – усього навчилася сама, не здобувала відповідної освіти, і навіть не відвідувала художнього гуртка. Для неї мистецтво – це свого роду терапія. Тож творити любить уночі, без сторонніх очей, у тиші й спокої.

Символічно експозицію назвали «Моя країна чудес». До слова, кілька робіт в цій експозиції виконані на сторінках раритетної книжки «Аліса в країні чудес».

«Тема сьогоднішньої виставки пов’язана з «Алісою в країні чудес». Бо я називаю своє життя «Синдром Аліси». Адже іноді в житті пролітаєш, як Аліса, через ту нору кролячу і бувають такі неймовірні чудеса і все на світі, що дивуєшся», – розповіла Любов Вавдічик.

Ідея організувати експозицію належить теперішній директорці музею. Із Любою вони знайомі з дитинства, тож Тетяна Марценюк переконана, що це людина, для котрої нема нічого неможливого.

«Коли я побачила, як Люба росте і удосконалюється, що для неї немає нічого неможливого, я запропонувала їй зробити цю виставку і присвятити її до 8 березня. Бо вважаю, що це – мега-подарунок всім жінкам нашого міста. Ця виставка відрізняється тим, що роботи представлені лише у техніках акварель і пастель. А не всі художники працюють у цих техніках. Тому ця виставка – особлива. І, перш за все, для самої Люби, бо для неї вона – перша. З 2013-го до Любиних захоплень додалось ще й випікання печива і його розписування. І за цей час вона удосконалила своє хобі. І зараз її печиво – це вишукані і неймовірні шедеври мистецтва», – захоплено наголосила Тетяна Марценюк.

Пензлем і пастеллю художниця працює лише рік, печиво розписує вже 5-ть. Та відносно короткий період творчого життя не применшує захоплення, котре виникає, споглядаючи на ці роботи.

Високо оцінили першу виставку Любові Вавдічик і місцеві художники, за плечима котрих немало персональних експозицій.

«Це неймовірно. Людина, яка займається кулінарією, робить такі прекрасні речі. Це захоплює. Для мене побачене сьогодні – неочікуване. Я думав, що буде як завжди – перша виставка – це таке собі «ляп-ляп». А тут – шикарні, професійні роботи. Мені дуже подобається», – зазначив художник Микола Казюлін.

 

В’язання, шиття, іграшки, мило ручної роботи, гіпс, декупаж, художній розпис – Любов Вавдічик освоює різні напрямки творчості, випробовує нові для себе техніки. Своїм куточком називає майстерню «Створимо свято разом», яка є осередком натхнення й успіхів. Там проходить безліч майстер-класів, на які охоче приходять діти й дорослі. Окрім того, жодна благодійна акція в нашому місті не обходиться без участі майстрині.

В цей день на адресу мисткині звучало багато теплих слів і музичних вітань.

«Це щось абсолютно нове для нашого міста. Це дуже гарно і талановито. Я захоплююся тими людьми, які без професійної освіти, самотужки змогли зробити зі свого хобі свою власну справу. Я щаслива, що Вам вдалося відкрити свою крамницю. Нехай Ваша справа розвивається і процвітає», – наголосила керуюча справами міськвиконкому Вікторія Магдисюк.

Оскільки на захід завітало чимало дітвори, то для них талановита майстриня провела захопливий майстер-клас із розпису печива. І кожна дитинка могла проявити свою творчість, фантазію і креативність, розмалювавши своє печиво.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here