Виконком вніс зміни до бюджету Нововолинська

0
1097

Сьогодні, 19 лютого, під час чергового засідання виконавчого комітету Нововолинської міської ради заслухали зміни до міського бюджету на 2019 рік.

Начальник фінансового управління Галина Бурочук доповіла, що видаткова частина міської скарбниці збільшується за рахунок збільшення обсягу субвенції з обласного та державного бюджетів.

Зокрема, розпорядження Кабінету Міністрів України від 23.01.2019 № 39-р міському бюджету по загальному фонду передбачено субвенцію на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку в сумі 3 мільйони 290 тисяч гривень. Відповідно запропоновані зміни до Програми соціально-економічного розвитку Нововолинська на 2018-2019 роки.

«На розвиток міста Нововолинська додатково виділили 3 мільйони 290 тисяч гривень. І ці кошти ми вже отримали. З них передбачено мільйон гривень на капремонт фасаду ЗОШ №2, по 800 тисяч гривень – для будівництва спортивних майданчиків зі штучним покриттям на вулиці Сірка, буд. 5 і на 15 мікрорайоні, буд. 6. Ще 120 тисяч гривень надійшло на придбання подрібнювача деревини для потреб Благодатної селищної ради. Окрім цього, по 100 тисяч гривень на придбання музичних інструментів для Нововолинської дитячої школи мистецтв і міського палацу культури, а також на придбання та встановлення вуличних тренажерів», – зазначила Галина Бурочук.

За її словами, ця субвенція також передбачає кошти на придбання і встановлення системи відеонагляду для потреб НВК «Нововолинська спеціалізована школа І – ІІІ ступенів №1 – колегіум» та гімназії.

Окрім цього, 50 тисяч гривень використають на придбання реабілітаційного комплексу/обладнання для потреб Нововолинської центральної міської лікарні.

Також Галина Бурочук зауважила, що наразі у місцевому бюджеті є вільний залишок коштів, які міськрада планує витратити на потреби міста.

«Станом на 1 січня рахується вільний залишок бюджетних коштів, за рахунок якого збільшується видаткова частина міського бюджету. Зокрема, у загальний фонд міста надійшло 14 мільйонів 327,2 тисячі гривень. З них 105,5 тисяч гривень – це кошти освітньої субвенції, 76,5 тисяч гривень – медична субвенція і ще 5 мільйонів 128,2 тисячі гривень – субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку. Збільшились на 970 тисяч гривень і надходження і по спеціальному фонду. З них 706 тисяч гривень по бюджету розвитку і 264 тисячі гривень – на екологію», – зазначила начальник фінансового управління міськвиконкому Галина Бурочук.

Вона підсумувала, що в цілому видаткова частина нововолинського бюджету збільшується на 20 мільйонів 586,7 тисяч гривень.

«За рахунок цих коштів загальний фонд міста збільшився на 2 мільйони 554,5 тисяч, а спеціальний – на 18 мільйонів 32 тисячі гривень, з яких бюджет розвитку – на 17 мільйонів 768 тисяч гривень», – доповіла Галина Бурочук.

Зміни до бюджету члени виконкому ухвалили одноголосно.

Опісля, вони перейшли до розгляду інших питань порядку денного.

 

 

 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here