У Нововолинську обговорили принцип нарахування пайової участі для власників тимчасових споруд

0
974

Сьогодні, 12-го грудня, під час громадських слухань у міськраді обговорили   проект регуляторного акту – рішення Нововолинської міської ради «Про затвердження Порядку визначення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд торгівельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення в утриманні об’єктів благоустрою на території м. Нововолинськ».

У заході взяли участь не лише депутати міської ради, представники структурних підрозділів міськвиконкому і відділу Держгеокадастру у Волинській області, а й зацікавлені місцеві підприємці і активна громадськість міста.

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський, який очолив ці громадські слухання, зауважив, що дане рішення міської ради регламентує організаційні та економічні відносини та визначає обсяг пайової участі, механізм її залучення та використання для утримання об’єктів благоустрою на території міста.

«Наше місто має бути гарним, доглянутим і комфортним для проживання. Тому підприємці, які розташовуватимуть на його території свої тимчасові споруди, мають також про це дбати. Тому тимчасова споруда має мати естетичний вигляд і стати прикрасою міста», – наголосив Андрій Сторонський.

Він запевнив, що кошти, які надходитимуть від сплати пайової участі, будуть спрямовуватись на заходи з благоустрою, утримання, ремонт, реконструкцію та будівництво об’єктів благоустрою міста.

Опісля, начальник відділу містобудування та архітектури Михайло Вісьтак роз’яснив принципи визначення пайової участі та фактори, що впливають на її розмір.

Зокрема, розповів про методику розрахунку розміру пайової участі при розміщенні тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення.

За його словами, розмір пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою при встановленні тимчасових споруд розраховується за спеціальною формулою.

«Обсяг пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою визначається з урахуванням функціонального призначення тимчасової споруди, пріоритетності розвитку території міста, площі тимчасової споруди та терміну, на який розміщується пересувна тимчасова споруда», – пояснив Михайло Вісьтак.

Присутні підприємці шахтарського міста уточнили незрозумілі їм тонкощі методики розрахунку пайової участі і деякі нюанси визначення розцінок за один квадратний метр загальної площі об’єкта.

Нагадаємо, рішення громадських слухань носить лише рекомендаційний характер.  Це питання ще розглядатиме постійна депутатська комісія та його обговорюватимуть на Дні депутата.

А остаточне слово за місцевими депутатами на сесії міської ради, яка відбудеться вже 20 лютого.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here