Цей день в календарі: чому сьогодні треба тримати під контролем слова, гроші та апетит

0
665

Сьогодні п’ятниця, 1 лютого.

Іменини нині у Макара, Марка, Федора, Арсенія, Петра,Миколи.

Начебто ще нещодавно святкували новорічні свята, а сьогодні вже перший день останнього, і найкоротшого місяця зими – лютого. Хоч за своїм характером він і найбільш непередбачливий, але сонце все одно повертає на весну, а день збільшується майже на три години. Як би не коверзувала зима, а «Лютневий сніг весною пахне», – казали наші пращури, а ще називали другий місяць року «крутнем», «зимобором», «бокогрієм», «криводорогом», «межнем» (тобто календарна межа між зимою й весною). У західних регіонах лютий називали «казибрідом» і «казидорогою» – від слова «казитися», тобто впадати в шаленство і лють. За великим рахунком лютий був останнім місяцем відпочинку для українців – незабаром мав початися новий хліборобський сезон.

Цього дня Церква вшановує пам’ять Макарія Великого Єгипетського, котрий жив у ІV столітті й був учнем Антонія Великого. У давнину казали: «Який Макар, такий і товар». Якщо погода ясна, – стверджує інше прислів’я, – то й весна буде красна, себто рання і тепла.

Оговтуємось після повномісяччя, але впродовж ще 3-ох днів продовжуємо перебувати під його впливом. Сьогодні 16-ий і 17-ий місячні дні.

У першій половині дня аспект Місяця і Юпітера допоможе вірити в краще. Щось невловиме спонукатиме нас сприймати світ і оточуючих більш позитивно ніж зазвичай. Звісно, це не банальні «рожеві окуляри», але якийсь флюїд омани в оптиці нинішнього дня все ж буде присутній.

Існує ризик через надмірно оптимістичну позицію недооцінити реальну вартість послуг або тих чи інших речей. Це той день, коли варто зайвий раз відміряти і лише після цього відрізати; подумати, а потім сказати (або не сказати); ще раз приміряти, а потім вирішити – купувати, чи ліпше не купувати.

У другій половині дня можливі конфлікти амбіцій або смаків – вирішуйте їх дипломатично і м’яко. Жорстка позиція і конфліктність можуть призвести до дуже неприємних наслідків. Тож тримайте сьогодні під контролем слова, гроші та апетит.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here