Ремонт та реконструкція: амбулаторія селища Благодатного тимчасово переїде в інше приміщення

1
1750

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини селища Благодатного тимчасово поміняє адресу.  Вже незабаром медичні послуги там надаватимуть в приміщенні ЖЕКу за адресою: вулиця Грушевського, 8. Причина: капітальний ремонт та реконструкція будівлі амбулаторії відповідно до програми Світового банку.  Про це стало відомо сьогодні, 28 січня, під час робочої наради у міській раді, що відбулася під керівництвом міського голови Віктора Сапожнікова та його першого заступника, секретаря ради Андрія Сторонського. Участь у ній також взяли керівники структурних підрозділів міськвиконкому, служб міського господарства та посадовці.

Під час наради очільник шахтарського міста вкотре нагадав, що реконструкція приміщення амбулаторії в селищі Благодатному стала можлива завдяки участі у програмі Світового Банку.

«Міська рада вже 4 роки займається цим проектом. Ми увійшли до програми Світового Банку. Це узгоджено з обласним Управлінням охорони здоров’я та Волинською обласною державною адміністрацією. Долучилася до цього і міська рада. Зокрема, за кошти міського бюджету, а це 220 тисяч гривень, була зроблена кошторисна документація. На жаль, Світовий Банк довго тягнув з реалізацією даної програми і 3 роки не проводились тендери. Але нарешті тендер відбувся і уже визначені будівельні організації, які будуть проводити капітальний ремонт та реконструкцію будівлі амбулаторії», – зазначив Віктор Сапожніков.

Однак, за його словами, у приміщенні амбулаторії буде повністю замінюватись дах, тепло-, водо- та електропостачання. Відтак, надавати медичні послуги там буде неможливо. А це означає, що потрібно віднайти приміщення з комфортними, санітарними умовами у яке можна буде переселити медперсонал.

«Ми вирішили тимчасово, приблизно на місяців 8, переселити медичний персонал амбулаторії у приміщенні ЖЕКу за адресою: вулиця Грушевського, 8. З усіх запропонованих воно найкраще. Там можна зробити 6 кабінетів. Однак, ця будівля теж потребує ремонту. І треба це приміщення привести у відповідність до всіх санітарних і гігієнічних норм. Орієнтовна вартість усіх необхідних робіт – 90 тисяч гривень. Але раз ми вже ініціювали цю реконструкцію амбулаторії, увійшли у програму Світового Банку і виділили з нашого бюджету 220 тисяч гривень на кошторисну документацію, то і цих 90 тисяч гривень зможемо знайти, щоб не затримувати ремонтних робіт і довести справу до кінця», – наголосив Віктор Борисович.

Також під час наради вирішили, що у приміщенні, в яке переселиться амбулаторія, потрібно відновити теплопостачання, оскільки наразі там відрізані труби, а на вікнах встановити грати.

Окрім цього, зміни торкнуться і денного стаціонару амбулаторії. Він стане мобільним. Тобто ставити захворілим мешканцям Благодатного капельниці, робити уколи чи проводити будь-які інші процедури, які передбачали відвідування стаціонару, будуть на дому.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Попіка запевнила, що переїзд ніяк не вплине на якість надання медичних послуг.

«У нас у цій амбулаторії працює 9 медсестр, які зможуть робити уколи і ставити капельниці вдома у хворого. Для цього потрібно просто викликати медсестру і вона приїде чи прийде до хворого додому і проведе усі необхідні йому процедури. Думаю, для захворілих так буде ще краще», – зауважила Ольга Попіка.

Окрім цього, на нараді міський голова Віктор Сапожніков зауважив, що реконструкція амбулаторії у селищі Благодатному, відповідно до програми Світового Банку, у двічі дорожча, ніж амбулаторії на Поштовому провулку у Нововолинську.

«Дехто каже, що Нововолинськ ображає селище. Так от, на ремонт і реконструкцію амбулаторії у Благодатному виділено 6,9 мільйона гривень, а на амбулаторію на Поштовому провулку у Нововолинську – 3,4 мільйона гривень. Це вдвічі менше, ніж в селищі. І до того ж, усі роботи там ініціює і контролює саме міська рада. А селищний голова чи не хоче, чи не спроможний займатись цим питанням. Ось, наприклад, приміщення, у яке зможе тимчасово переїхати амбулаторія, допомагав шукати депутат обласної ради Валерій Курстак, а не селищний голова, який мав би це робити. І кошти на ремонт будівлі тимчасової амбулаторії могли б виділити і з селищного бюджету. Бо я знаю, кошти у них є. Але вони стоять осторонь цього всього, ніби то, це їх ніяк не стосується», – зауважив Віктор Сапожніков.

До речі, ремонтні роботи у приміщенні, у яке незабаром переїде амбулаторія Благодатного, буде виконувати ТзОВ «Комфорт НВ». Його керівник Олег Селедець запевнив, що роботи з удосконалення тимчасової амбулаторії розпочнуть через 1-2 дні.

 

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here