“Ой радуйся земле!”: у Нововолинську обрали переможця конкурсу колядок і щедрівок

0
1560

У Нововолинську уже стало доброю традицією щороку в січневу пору проводити захід, який демонструє місцевий колорит, а також дарує учасникам і глядачам гарний настрій та яскраві емоції.  Йдеться про конкурс колядок, щедрівок та новорічних віншувань “Ой радуйся земле” серед навчальних закладів міста.

Ось і цього року, у Нововолинському центрі дитячої та юнацької творчості відбулись ці творчі змагання, організував які міський методичний кабінет та управління освіти міськвиконкому.

До конкурсу школярі старанно та сумлінно підготувались: вивчили віншування, сівалки, колядки та щедрівки, підготували різдвяну атрибутику.

Отож під час своїх виступів вони розкрили традиції зимових свят і водночас свою творчу індивідуальність, продемонстрували знання змісту колядок і щедрівок, а також вміло поєднали стародавню і новітню історію та народні мотиви.

Відтак, зі сцени звучали не тільки милозвучні колядки та щедрівки, які усім відомі, а й старовинні та сучасні різдвяні пісні, які возвеличували народження Сина Божого, а також лунали жартівливі віншування та щирі побажання миру і злагоди, щастя, радості й здоров’я у новому році.

Не обійшлося і без традиційних  вертепів, які дивували незвичайними образами і чудернацькими костюмами.

Усі шкільні колективи відзначились високою майстерністю створення обрядового дійства. Кожен з них вирізнявся оригінальністю виконання і новизною підбору репертуару колядок та щедрівок. Тож обрати переможця було не легко.

Однак, за результатами конкурсу членами журі визначено кращий колектив. Перемогу отримала ЗОШ №5.

Друге місце вибороли ЗОШ №8 і гімназія. А третє місце між собою розділили ЗОШ №3 і ЗОШ №6.

У нагороду за свій неабиякий талант, майстерно продемонстровані вміння і проявленні зусилля усі учасники конкурсу отримали солодкі подарунки від управління освіти.

Задоволеними залишились і гості святкового дійства, адже вони мали змогу послухати щирі українські колядки та щедрівки у душевному і мелодійному виконанні талановитих школярів, переглянути зворушливі театралізовані вистави, які продемонстрували звичаї і традиції притаманні українському народу та побачити цікаві та повчальні вертепи.

 

 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here