Губернатор Волині взяв участь у засіданні Ради розвитку Нововолинська

0
720

Засідання Ради розвитку міста вперше відбулося у Нововолинську.  Участь у ньому взяли губернатор Олександр Савченко, міський голова Віктор Сапожніков, освітяни, медики, шахтарі, колективи комунальних підприємств і бюджетних установ та їхні керівники.

Модерував захід заступник міського голови Олександр Громик.

Як зазначив голова ОДА Олександр Савченко , в другій декаді листопада цього року, Президент України Петро Порошенко провів Сьоме засідання Ради регіонального розвитку, де озвучив головне завдання – сформувати перспективні плани розвитку регіонів. От, власне, для цього і проводять такі засідання Рад розвитку, адже це можливість підвести підсумки та спланувати роботу на найближчі 3 роки.

«Засідання ради регіонального розвитку Нововолинська є завершальним у цьому році у переліку тих, які вже проведені до цього в обласному та районних центрах. Усі напрацювання рад будуть узагальнені і у лютому наступного року їх заслухають в Луцьку на черговому засіданні ради регіонального розвитку Волинської області. Так ми будемо бачити, що вже вдалося зробити, які проблеми і у яких галузях є і як їх вирішити, а також будемо будувати чіткі плани на якийсь період і виконувати їх. Ми повинні відновити нашу гордість – княжу Волинь», – наголосив Олександр Савченко.

Про основні соціально-економічні показники життєдіяльності міста за останніх три роки доповів міський голова Віктор Сапожніков. Бюджет і його наповнення, інвестиції, освіта, медицина, оздоровлення дітей, робота ЦНАПУ, – очільник міста коротко охарактеризував  чи не усі галузі.

Оскільки йшлося про роботу упродовж останнього часу в рамках реформ, зокрема децентралізації, то активно обговорюваною темою було створення ОТГ. Говорили про те, що об’єднання із містом обласного значення поки не відбулося, та воно однозначно буде, щойно законодавець пропише , як повинен відбуватися цей процес. Загострили увагу на питанні обслуговування мешканців ОТГ Іваничівщини у місцевій лікарні та передачі медичних субвенцій місту.

Про перспективи розвитку вугільної галузі доповів технічний директор ДП «Волиньвугілля» Михайло Борсук. Він відзначив, що концепції роботи вугільних підприємств краю подані до профільного міністерства, а шахти «Бужанська» та 9-ка однозначно в 2019-му працюватимуть і добуватимуть вугілля. Щоправда, нині копальні не можуть похвалитися досягненнями, адже план виконано трохи більше ніж на 43%.

Про освітню реформу та її успішне впровадження у Нововолинську розповіла начальник управління освіти Ольга Лакиш. Вона також повідомила, що наприкінці року нововолинські освітяни отримали виплату  за престижність в розмірі 20% та щорічну винагороду 45% від окладу.

Із новаціями у медицині ознайомила в.о. завідувача центру ПМСД Ольга Попіка.

Про роботу комунальних підприємств доповів начальник відділу будівництва, ЖКГ та газифікації Богдан Миронюк. Діяльність у галузі економіки та реалізацію інвестиційних проектів охарактеризував заступник міського голови Олександр Громик.

Отже, кожен зі спікерів не лише розповів про обсяг роботи останніх трьох років, а й сформував перелік завдань на найближчий час.

Наприкінці заходу Олександр Савченко та Віктор Сапожніков здійнили приємну місію – вручили ключі від квартир двом дітям-сиротам. Житло придбали за кошти обласного та міського бюджетів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here