Нововолинський м’ясокомбінат неприємних запахів не поширює

1
68

Час від часу нововолинцям дошкуляють неприємні запахи, які поширюються містом. Аби знайти їх джерело і усунути цю проблему, члени екологічної депутатської комісії міськради почергово оглядають місцеві підприємства і впродовж декількох годин спостерігають за їх роботою.

Зокрема, сьогодні, 8-го листопада, відбулось виїзне засідання комісії на «Нововолинському м’ясокомбінаті».

Депутати ознайомились із виробничими потужностями підприємства, особливостями та технологічним процесом виробництва м’ясної продукції, обстежили територію, перевірили дотримання норм і вимог екологічної безпеки, а також задали керівнику підприємства Руслану Остропольському питання, які їх турбували.

За словами директора «Нововолинського м’ясокомбінату», зараз підприємство не таке потужне, як було раніше.

«Через економічні труднощі м’ясокомбінат зупинився і з 1 вересня 2017-го відновив роботу. Тож воно порівняно нове. Ми працюємо трошки більше року. Виробляємо 200 тон готової продукції. М’ясо ми купуємо і вже з нього виробляємо нашу продукцію», – зазначив Руслан Остропольський.

Аби бути більш безпечним для довкілля, цьогоріч на підприємстві реконструюють каналізаційно-насосну станцію. На це вклали 200 тисяч гривень.

«В основному наші відходи ми відвозимо на ветсанзавод. Також цьогоріч близько 150 тисяч гривень вложили в нашу каналізаційно-насосну станцію. Бо це потрібно було зробити, адже ми останні 3 місяці працювали в аварійному режимі. Ми купили новий насос і одну лінію нашого виробництва запустили в новому режимі і зараз проблем немає взагалі. На реконструкцію закупили ще 2 насоси. Ще десь 50 тисяч треба на клапани і вентиляцію. І до нового року ми нашу КНС-ку доробимо остаточно. Цим ми вирішимо проблему застоювання і відкачки наших відходів», – запевнив директор «Нововолинського м’ясокомбінату» Руслан Остропольський.

Неприємних запахів на території «Нововолинського м’ясокомбінату» екологічна комісія не виявила. Єдине місце, де вони відчутні, – це так звана «жироловка». Там накопичуються відходи, які потім відвозять на ветсанзавод.

Зараз відходів не багато. Однак, підприємство планує розширювати свої виробничі потужності. І, відповідно, реконструювати очисні споруди.

«Впродовж наступних 2-х років ми плануємо запустити м’ясо-жировий цех. Зокрема, буде запущений забійний цех і вже тоді в нас буде виробництво м’яса, відходи і утилізація цих відходів. Тоді нам будуть потрібні очисні споруди, які ми плануємо реконструювати», – зауважив Руслан Остропольський.

А поки «Нововолинський м’ясокомбінат» безпечний для довкілля. Саме такий висновок зробили члени екологічної депутатської комісії міськради.

«Зараз у роботі «Нововолинського м’ясокомбінату» немає ніяких порушень. Якоїсь екологічної загрози ми не виявили. Все згідно чинного законодавства», – резюмував голова екологічної депутатської комісії міської ради Віктор Марчак.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here