Речі, які вам варто видалити зі своєї сторінки у Facebook

0
448

Facebook – один з найвпливовіших інтернет-ресурсів у світі, так як включає в себе мільйони користувачів по всьому світу. Але з таким могутнім веб-продуктом ви повинні бути вкрай обережні, щоб завантаженої на ньому інформацією не скористалися вам на шкоду.

Недавній скандал з Cambridge Analytica змусив багатьох людей поставити під сумнів правомірність дій Facebook щодо конфіденційності користувачів.

Якщо ви хочете зберегти свій обліковий запис, але краще захистити конфіденційність, ось 12 речей, які вам варто видалити зі своєї сторінки:

День народження

Ваш день народження – це одна з важливих складових вашого особистих даних, нарівні з ім’ям і адресою, за допомогою якої люди можуть легко отримати доступ до вашого банківського рахунку та особистої інформації.

Номер телефону

Краще розвиток сценарію – нав’язливий прихильник, найгірше – злом вашого імейл, банківського рахунку і т.д.

Величезна кількість «друзів»

Оксфордський професор психології Робін Данбар припустив, що люди можуть підтримувати приблизно 150 стійких відносин. Подивившись на 3,375 користувачів Facebook, Данбар виявив, що їх друзі в Facebook, 4.1 вважалися надійними, а 13.6 проявляли симпатію під час «емоційної кризи». Позбавлення від «мертвих душ» сприяє більш здоровому взаємодії в соціальних мережах.

Фотографії вашої дитини

Якщо ви когось фотографуєте, вам потрібно отримати згоду на публікацію цих знімків в соціальних мережах. Яку інформацію діти хотіли б побачити себе в Інтернеті пізніше? Попереднім поколінням ніколи не доводилося стикатися з подібними діями батьків, але поява Інтернету і соціальних мереж поставило це питання ребром.

Інформацію про те, в яку школу ходить ваша дитина

Кількість зареєстрованих сексуальних злочинів проти дітей зростає щороку. Останнє, чого ви хочете, це дати можливість сексуальному маніякові знати, в яку школу ходить ваша дитина.

Місцезнаходження

Служби розташування доступні тільки на Android або iPhone. У 2015 році TechCrunch повідомила, що понад 500 мільйонів користувачів заходили в Facebook з мобільного телефону, і кожен з номерів транслював своє місце розташування в Інтернеті, і кожен, хто, можливо, хотів їм нашкодити тепер знає, де вони.

Скарги про роботу

Це класика. Facebook – платформа для соціальних мереж, і в якійсь мірі ваші дії там розслаблені. Але генеральний директор вашої компанії може бути у вас в друзях і бачити всі ваші публікації. У цьому випадку він помітить ваші скарги або саркастичні пости про роботу.

Коли і куди ви вирушаєте у відпустку

Найчастіше квартири грабують, поки їх мешканці знаходяться у відпустці. Чи варто спокушати злодіїв постами про ваш відпочинок?

Ваш статус відносин

Якщо ви хочете похвалитися новими відносинами, не робіть цього на Facebook. Це може зіграти проти вас, коли відношення не складуться, і подальші оновлення статусу приведуть лише до здивуванню ваших друзів і вашому сором.

Відомості про кредитну картку

Не краща ідея, якщо ви хочете тримати свої гроші в цілості й схоронності.

Фотографії квитків на літак

На посадочних талонах зазвичай розміщують унікальний штрих-код, який містить про вас всю інформацію, яку ви надали авіаперевізнику.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here