У навчальних закладах Волині дітей годують стравами з нітратами та бактеріями

0
303

На Волині перевірили продукти та страви, якими годують дітей у навчальних закладах.

Зокрема, у навчально-виховних дитячих закладах області перевірили безпечність та якість харчування. Згідно з затвердженим Планом запланували провести дослідження харчових продуктів, та готових страв з 109 навчально-виховних закладів, з яких на сьогодні вже дослідили у Волинській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби з 66 закладів. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

За результатами проведених досліджень у 8% зразків овочів виявили перевищення вмісту нітратів, у 6% зразків відібраних від готових страв виявили невідповідності за санітарно-показовими мікроорганізмами (КМАФАнМ та БГКП), у 10 закладах обіди не відповідали нормативній документації за енергетичною цінністю.

В результаті проведеної роботи з харчоблоків вилучили 352,5 кг овочів з перевищеним вмістом нітратів.

Керівників закладів зобовʼязали провести санітарно-гігієнічні заходи, організувати позачергове генеральне прибирання приміщень харчоблоків, посилити контроль за дотриманням санітарних правил та технологічними процесами приготування страв.

Керівникам місцевих відділів освіти та керівникам закладів надіслали рекомендації, аби вони привели обіди в закладах у відповідність до норм постанови КМУ від 22 листопада 2004 р. №1591 “Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here