Відкриттям виставки Нововолинські художники відзначили своє професійне свято

0
890

До Дня художника, який відзначається в Україні 8 жовтня, місцеві умільці презентували свою спільну виставку у приміщенні Нововолинського міського історичного музею, яка налічувала 29 художніх  робіт, виконаних у найрізноманітніших техніках.

Увазі глядачів були представлені найновіші роботи нововолинських митців, об’єднані однією спільною тематикою, під назвою «Осінні метаморфози».

Серед імен художників, які опрацювали в своїх творіннях тему осені, відомі загалу: Віра Зброк, Наталія Дем’янова, Анатолій Мужевітін, Микола Казюлін, Віталій Манойло. Були й ті, хто вперше долучився до виставки, це:  Олена Киця, Тетяна Брушневська, Олена Киця, Марія Нарбут, Олександр Палій та  Лідія Стрижачук. Кожен з них, мав змогу персонально представити свою роботу, розкрити своє бачення та поділитися, що саме його надихнуло на творчість.

Також, без перебільшення, своєю неповторністю приковувала погляди глядачів  одна з ранніх робіт Олександра Вольського.

Картини, представлені на мольбертах, були по-всоєму особливими, чуттєвими. Кожна з них виконана в інакшій техніці, вирізняючись своїм неповторним настроєм, стилем та майстерністю, притаманною кожному конкретному майстру. Роботи, написані своїм художником влучно характеризували його унікальний почерк та особисте бачення.

Місцеві художники за допомогою кисті та акварелі змогли донести до пошановувачів прекрасного настрій усіх барв осені у її найкращому прояві, кожен у своєму амплуа.

Виражаючи фарбами на полотні, що ця пора року, може бути різноманітною: чаруючою і романтичною, злегка норовливою і загадковою, мінливою та інколи холодною і невблаганною, а загалом, сповненою сонця та кохання, просякнутою мелодією дощу.

Кожного митця, хто присвятив свою дивовижну роботу цій виставці, працівники музею зустріли теплими словами вітання та подарунками, бажаючи творчого неспокою, шанувальників їхнього таланту та багато нових ідей для реалізації нових проектів.

Загалом, виставка принесла усім тільки найкращі переживання, подарувши гарні емоції та незабутні враження, навіявши теплотою вересневого настрою радість бабиного літа та сповнених світлими променями останніх днів золотої осені.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here