Витрати на утримання апарату деяких волинських ОТГ складають майже половину доходів їх бюджетів 

0
528

Мер Нововолинська Віктор Сапожніков опублікував на своїй сторінці у мережі Фейсбук допис, у якому зазначається цікава статистикуа. Згідно аналізу Волинського обласного Центру розвитку місцевого самоврядування , яка наглядно показує, що витрати на управління (тобто утримання апарату) навколишніх ОТГ складають майже половину власних доходів їх бюджетів, – йдеться у дописі.

Для прикладу він навів реальні показники того, як проходить децентралізація у нашому регіоні, і наступні цифри є яскравим доказом цього: Поромівська ОТГ – 32,25 %, Литовезька ОТГ – 43,08 %, Павлівська ОТГ – 49,68 %.

Мені пригадалися багатообіцяючі плани сьогоднішніх голів згаданих громад. У Литовежі мав бути великий сільськогосподарський ринок, куди мали б приїздити і нововолинці (сьогодні із чотирьох змонтованих яток залишилося дві, на них розпивають спиртні напої із сусіднього магазину). Серед грандіозних планів Іванчука і відкриття індустріального парку на 30 га землі. Поромівський голова Недищук обіцявся збудувати крохмальний завод та теплову електростанцію, яка забезпечуватиме енергією всю округу. Голова Павлівської ОТГ хотів забрати на фінансування громади профілакторій шахтарів,”- зауважує міський очільник.

Також, він додав, що замість того, щоб об’єднуватись у дійсно спроможні громади з потужним адміністративним центром, місцеві чиновники роздули величезні управлінські апарати у кожній окремій ОТГ.

Нововолинський міський голова запевняє, що неодноразо вів перемовини щодо об’єднання навколишніх сільських рад із Нововолинськом – реально потужним центром зі всією необхідною інфраструктурою. Однак отримав відмову, мовляв місто забере у селян землю, зіпсує екологію, позакриває школи тощо.

Чи для того ви об’єднувалися в ОТГ, щоб забезпечувати зарплатнею місцевого розливу чиновників, яких почергово ловлять на грошових махінаціях? Занедбані клуби та постійно закриті бібліотеки, низький рівень освітніх закладів, неоснащені ФАПи…”-  зазначає Віктор Сапожніков.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here