Нововолинські волонтери на День захисника подарують бійцям на передовій автомобіль

0
730

Нововолинці  відправили в зону АТО черговий гуманітарний вантаж. Військовим повезли найнеобхідніше: харчі, теплий одяг, засоби особистої гігієни. У посилках нашим захисникам на передову є і особливі подарунки, які будуть зігрівати душу, підтримувати у важкі хвилини і надихати на боротьбу – листи, малюнки і обереги від дітей.

Та головний подарунок бійцям на передовій до Дня захисника – автомобіль, який їм дуже необхідний.

Продукти збирали всі небайдужі мешканці шахтарського міста та Благодатного.

До збору благодійної допомоги також долучилися нововолинські навчальні заклади, міський історичний музей і громадська організація «Незламні нововолинці», яка об’єднала родини загиблих мешканців міста на чолі із Володимиром Демчуком.

Доправить вантаж від Нововолинська безпосередньо до місця призначення місцевий волонтер Олександр Мазурок.

Саме він власноруч відремонтував автомобіль, який подарує бійцям. Для цього він 24-го серпня на День Незалежності України збирав кошти.

«В наших розвідників поламана машина, ще одну сепаратисти підірвали. Їздити буквально нема на чому. Тому треба було братися і щось робити. Бо це треба нашим хлопцям. Просто треба. Тому я вирішив відремонтувати для них стару машину швидкої медичної допомоги.  Але на це потрібні були кошти і я зібрав їх під час урочистостей на День Незалежності. І ось він уже готовий їхати і служити нашим бійцям. Але ми відправимо цей автомобіль трішки пізніше лафетою, бо щоб їхати безпосередньо ним на Схід треба десь з півтонни солярки. А зараз на свято веземо нашим захисникам гостинці: смачні домашні харчі, консервацію, вареники, солодощі. Хочеться хоч якось їх потішити, розбавити їхні жахливі дні в пеклі війни, щоб наші воїни мали в своє свято чим поласувати і розуміли, що про них пам’ятають», – зазначив Олександр Мазурок.

Разом із Олександром Мазурком в зону АТО їде ще один волонтер, голова комітету солдатських матерів Наталія Волохата, яка допомагала збирати кошти на ремонт автомобіля. Для неї це перша поїздка на передову.

«Мені страшно. Але дуже хочеться поїхати туди, на власні очі побачити це все і пережити. Мій син воював у складі вже тепер колишньої 51-ї бригади і після цього я почала допомагати чим можу нашим бійцям», – розповіла Наталія Волохата.

Благодійну допомогу доставлять бійцям 14-ї окремої механізованої бригади батальйону «Волинь».

Волонтери зауважують, що зараз люди допомагають воїнам на передовій значно менше, ніж у попередні роки, і просять не бути байдужими.

«Наблизити омріяну Перемогу над окупантами можемо лише ми усі разом з вами, допомагаючи бійцям на передовій. Не забувайте про тих, хто сидить в окопах, хто ризикує власним життям, хто стримує навалу терористів, хто дарує нам мирне небе над головою. Бо без нашої допомоги їм не обійтись!», – наголосив Олександр Мазурок.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here