Невідомі факти про яблука: чому їх потрібно їсти щодня

0
1461

Є речі, які ми мало цінуємо лише тому, що вони завжди поруч. Ми віримо у надзвичайні властивості “суперфудів”, і так мало знаємо про справді цілющі продукти, які є навколо нас. Про це розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, – пише НВ.

Зокрема, яблука багаті клітковиною, зокрема пектином, який поглинає токсини, радіонукліди, канцерогени, дарує свіжий колір обличчю, запобігає атеросклерозу, багатьом видам раку, є хорошою профілактикою алергій, зміцнює імунітет, бо живить корисні бактерії в кишечнику.

Яблуко багате на вітамін С і тартронову кислоту, яка сповільнює перетворення вуглеводів на жир. Тому яблука є хорошим замінником солодощів, коли настає “ломка” при відмові від цукру.

Крім того, яблука – це:

    • Міцний сон. Містять мелатонін, який допомагає міцно спати та відновлювати й омолоджувати організм під час сну.
    • Ефективний антидепресант. Фітонутрієнти яблук “гасять” надмірну активність ферменту, який розщеплює серотонін та дофамін (нейромедіатори, дефіцит котрих зумовлює появу “сірого” настрою та депресії). Тому від депресії яблука дуже допомагають: одна-дві штуки в день.
    • Профілактика раку молочної залози. “Чи правда, що одне яблуко в день – і онколог не потрібен?” Під такою назвою було опубліковане дослідження в журналі Annals of Oncology. Вчені досліджували зв’язок між вживанням лише одного яблука в день для профілактики раку молочної залози. Виявилось, що у порівнянні з людьми, які вживали менше одного яблука, у тих, хто їв одне або більше яблук, ризик був на 24% нижчим. Також нижчим був ризик раку яєчників, гортані, колоректального раку та раку підшлункової залози.

Особливо важливо вживати яблука із шкіркою. Комплекс антиоксидантів та фітонутрієнтів є першою лінією захисту фруктів від агресивного зовнішнього середовища. В шкірці яблук знайдено особливу речовину, яка активує ген маспін, який використовується організмом для запобігання пухлин молочної залози.

Коли розвивається рак молочної залози, ракові клітини відключають цей ген, а компоненти яблучної шкірки здатні активувати його знову. Тому в жодному випадку не викидайте яблучну шкірку.

І обов’язково купуйте місцеві яблука“, – зазначає лікар.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here