У Нововолинську наразі зареєстровано понад 44 тисячі виборців

0
694

На початок вересня нинішнього року у Нововолинську зареєстровано 44332 виборці. Про це повідомив начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Нововолинської міської ради Андрій Кіндюк, інформуючи про роботу за 9 місяців 2018 році на черговому засіданні виконкому.

Відділ використовує автоматизовану інформаційно-телекомунікаційну систему “Державний реєстр виборців”, призначену для зберігання та обробки даних, що містять відомості про громадян України, котрі мають право голосу на виборах згідно зі ст.70 Конституції України. Реєстр ведеться в електронній формі з єдиною базою даних, яка містить персональні дані усіх виборців України.

Доповідач навів статистичні дані, які характеризують роботу відділу.

«Станом на 1 вересня записів про виборців всього було 44 тисячі 332 особи. З них: виборців, які мають виборчу адресу – 40 тисяч 678, виборців, які вибули – 11 тисяч 55. За останні 5 років померли 3 тисячі 573 особи. Припинено громадянство 4-х осіб, ще 77 визнано судом недієздатними. У 229-ти людей встановлено статус «Не здатний самостійно пересуватись». І на 1 вересня в Нововолинську та Благодатному налічувалося геонімів – 188 і будинків – 4 тисячі 236», – зазначив Андрій Кіндюк.

Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців наголосив, шо упродовж нинішнього року проводилася систематична робота з суб’єктами надання відомостей, зокрема, Нововолинським МС ДМС, відділом ДРАЦС Нововолинського МУЮ, Нововолинською центральною міською лікарнею, відділом “Центр надання адміністративних послуг в місті Нововолинську”, Нововолинським міським судом, територіальним центром соціального обслуговування населення та Благодатною селищною радою.

Також працівники відділу ведуть роботу з усунення розбіжностей. Цьогоріч їх містилися у картках 84 виборців, за 2017рік – 126. У 2018 році до Реєстру внесено 3324 зміни, а упродовж трьох останніх років — 21214.

Міський голова Віктор Сапожніков наголосив, що невдовзі в країні відбуватимуться вибори (2019-го президентські і парламентські, 2020-го до місцевих рад), тож відділ реєстру виборців повинен спрацювати так, аби під час волевиявлення не було скарг мешканців: уточнити особисті дані, списки тощо.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here