Нововолинський Центр ПМСД став окремим медичним закладом

0
2645

Вже незабаром Нововолинський Центр первинної медико-санітарної допомоги відділиться від Центральної міської лікарні і стане окремою юридичною особою. «Зелене світло» на створення окремого медичного закладу дали депутати під час чергової 26-ї сесії міськради сьогодні, 19 вересня.

Напередодні, це питання обговорили під час постійних депутатських комісій та чергового засідання виконавчого комітету міської ради.

Нагадаємо, Центр первинної медико-санітарної допомоги мусить стати некомерційним комунальним підприємством, за умовами медичної реформи. Адже тільки медичні заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету.

Окрім цього, якщо Центр первинної медико-санітарної допомоги не виокремиться в окреме некомерційне комунальне підприємство, то не отримає державного фінансування, відповідно до якого кошти «ходять» за пацієнтами.

Також під час сьогоднішньої сесії присутні заслухали начальника фінансового управління міськвиконкому Галину Бурочук щодо підсумків виконання міського бюджету за І півріччя 2018-го.

Практично без обговорень, запитань і відповідей обранці внесли зміни до бюджету 2018 року. Вони, зокрема, розподілили субвенційні кошти, які надійшли з державного та обласного бюджетів.

Серед прийнятих рішень і чимало господарських та земельних. Зокрема, розглянули заяви громадян на приватизацію, постійне користування та оренду земельних ділянок, «дали добро» на розробку документації із землеустрою, передали комунальне майно в оренду, погодили експертну оцінку майна, яке підлягає приватизації, а ще затвердили проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок та зміну цільового призначення земельних ділянок.

Депутати ознайомилися із детальними планами територій земельних ділянок в Нововолинську.

Окрім того, обранці громади схвалили зміни та доповнення до комплексної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства, дорожнього руху та його безпеки в м.Нововолинську.

Також під час сесії депутати міської ради ухвалили питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 12.11. 2015 року «Про структуру і штати виконавчих органів Нововолинської міської ради 7 скликання». Зокрема, утвердили у структурі апарату міськради та її виконавчого комітету з 1 жовтня відділ з питань праці, загальною чисельністю 3 штатних одиниці, поклавши на нього функції у сфері державного контролю за додержанням законодавства про працю та здійснення контролю за охороною праці.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here