Нововолинське відділення податкової буде окремим структурним підрозділом

0
1065

Сьогодні, 18 вересня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Нововолинської міської ради. Члени виконкому розглянули 46 питань порядку денного, які стосуються різних сфер життєдіяльності Нововолинська. Зокрема, заслухали зміни до міського бюджету на 2018 рік.

Начальник фінансового управління Галина Бурочук доповіла, що видаткова частина міської скарбниці збільшується за рахунок збільшення обсягу субвенції з обласного та державного бюджетів.

За її словами, нещодавно місто отримало медичну субвенцію з держбюджету в сумі 3 мільйони 808 тисяч гривень. Ще один мільйон 770 тисяч гривень надійшло з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку.

«З цих коштів 1,5 мільйона гривень спрямовано на капремонт ДНЗ. 180 тисяч гривень – на придбання кабінетів хімії в ЗОШ №2 і 6. І 90 тисяч гривень – на придбання звукопідсилювальної апаратури НЦДЮТ», – зазначила Галина Бурочук.

Окрім цього, надійшла субвенція з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в сумі 100 тисяч гривень.

«Кошти субвенцій вже спрямовано відповідно до їх цільового призначення», – запевнила Галина Бурочук.

Також члени виконкому перерозподілили кошти загального фонду. Насамперед, виділили кошти на зарплату освітянам, адже державної субвенції на виплату заробленого наразі недостатньо.

Загалом видаткова частина міського бюджету збільшилась на 8 мільйонів 877 тисяч гривень.

Також на засіданні виконкому розглянули матеріали, подані громадською комісією з житлово-побутових питань, ухвалили 13 рішень, що стосувалися здійснення правочинів, пов’язаних із захистом житлових прав дітей, надали 4 статуси постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів малолітнім та неповнолітнім дітям. А також обговорили підготовку до наступного осінньо-зимового періоду, встановили ціни на платні послуги навчальних закладів управління освіти, виділили місцевим мешканцям одноразові грошові допомоги та дали «зелене світло» на переведення житлових приміщень у нежитлові під розміщення об’єктів невиробничої сфери.

Окрім цього, під час виконкому міський голова Віктор Сапожніков повідомив, що невдовзі нововолинців очікує чергове реформування податкової.

За його словами, Нововолинське відділення податкової вже не буде підпорядковуватися Володимир-Волинській об’єднаній державній податковій інспекції як було раніше. А буде окремим структурним підрозділом. Однак, юридична особа буде лише в Головному управлінні в Луцьку.

Нагадаємо, об’єднані державні податкові інспекції в районах і містах, окрім Києва, втрачають статус юридичних осіб та приєднуються до головних управлінь ДФС у регіонах. Таке рішення Кабінет Міністрів затвердив постановою «Про реформування деяких територіальних органів Державної фіскальної служби» 28 березня 2018 року.

Віктор Саожніков висловив сподівання, що якщо нововолинська податкова стане окремою структурою, то робота з наповненням бюджету буде результативнішою.

«Мене не влаштовує виконання бюджету лише на 103%. Потрібно працювати краще», – наголосив очільник міста.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here