Нововолинськ до осінньо-зимового періоду готовий

0
1665

Майже усі нововолинські підприємства готові до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. Про це йшлося сьогодні, 18 вересня, під час чергового засідання виконавчого комітету Нововолинської міської ради.

За словами начальника відділу будівництва, комунального господарства і газифікації Богдана Миронюка, до опалювального сезону стовідсотково готові тепловики.

Зокрема, до роботи в зимових умовах підготовлено 9 котелень теплопостачання, 9 центральних теплових пунктів та 76,1 км теплотрас.

Комунальним підприємством «Нововолинськтеплокомуненерго» заготовлено паливну тріску в обсязі 100% від потреби.

«Протягом підготовчого періоду було замінено 1842 м.п. аварійних ділянок мережі централізованого теплопостачання, з них 1139 м.п на попередньо теплоізольовані труби. На виконання оперативного плану технічних та організаційних заходів на 2018 рік працівниками підприємства проведено весь обсяг запланованих заходів по підготовці до опалювального періоду», – запевнив Богдан Миронюк.

Він зазначив, що за кошти міського бюджету, а це понад мільйон гривень, проведена модернізація інженерних вводів теплопостачання багатоквартирних житлових будинків зі встановленням приладів обліку в 27 будинках.

Загалом на виконання заходів по підготовці до зимового періоду підприємством освоєно 2,7 мільйонів гривень.

За словами Богдана Миронюка, до роботи в осінньо-зимовий період належно підготувався і «Нововолинськводоканал».

Зокрема, роботи провели на 2-х водопровідних насосних станціях, 5-х каналізаційних, 2-х очисних спорудах та 21-ій свердловині на водозаборах.

Окрім цього, підприємство капітально відремонтувало 7 каналізаційних колодязів на території міста. Провело поточний ремонт насосного обладнання на КНС №3 і №5, відремонтувало електропускову апаратуру та щиткову КНС №2. Також підготовлено до роботи в зимових умовах транспортні засоби підприємства та ремонтно-будівельну дільницю.

На виконання заходів по підготовці водопровідно-каналізаційного господарства до осінньо-зимового періоду цим підприємством освоєно мільйон 600 тисяч гривень.

Як зазначив Богдан Миронюк, в самому розпалі наразі підготовка до опалювального сезону і в житлових будинках міста.

«Зараз комплексно підготовлено до зими 250 житлових будинків. А це 86% від запланованого. Дещо гірше поки що підготовлені ОСББ і ЖБК – лише 101 будинок, із 203. Це 66%», – зауважив начальник відділу будівництва, комунального господарства і газифікації Богдан Миронюк.

На стадії завершення робіт із капітального та поточного ремонту міських доріг і Виробниче управління комунального господарства. Щоправда, підприємство недостатньо підготувало спецтехніку: 8 одиниць з 13.

За його словами, не зважаючи на великий боєм виконаних робіт по підготовці міського господарства до роботи в зимових умовах, деякі проблеми залишаються поки що не вирішеними.

«Необхідно завершити роботи по ремонту доріг комунальної власності міста, заготівлі посипочного матеріалу для доріг та тротуарів, підготовці спецавтотранспорту ВУКГ», – зауважив Богдан Миронюк.

Заступник міського голови Володимир Рожелюк, який курує цю галузь, наголосив, що наразі в комунальників є три основних проблеми: борги, нестача кадрів та погане освоєння коштів.

До речі, заборгованість «Нововолинськтеплокомуненерго» за природній газ станом на 1 вересня – 10 мільйонів гривень. Борги держави з пільг та субсидій – майже 5,5 мільйона гривень. «Нововолинськводоканал» боргує за електроенергію ПАТ «Волиньобленерго» понад 3 мільйони гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here