Гірники шахти №10 “Нововолинська” поїдуть до Прем’єра

0
966

Сьогодні, 14 вересня, на шахті № 10 «Нововолинська»провели колективні збори у зв’язку зі складним фінансовим становищем на підприємстві.

Фінансування, передбаченого ще у травні, а це 15 мільйонів, вистачає тільки до жовтня. Більше того, зарплату на підприємстві боргують. На сьогоднішній день виплатили лише 40% за липень.

Директор шахти Григорій Бар зазначає, що листи та звернення  не принесли жодних відчутних результатів. Профспілкові лідери шахти найоптимальнішим рішенням вважають звертатися одразу до Прем’єр-міністра.

Порадившись із колективом, як діяти, керівники профспілок вирішили створити ініціативну групу, яка вже наступного тижня вирушить до столиці для безпосередньої зустрічі з Гройсманом.

Головні питання, які хочуть вирішити шахтарі – це виділення грошей, аби проіснувати без боргів до Нововго року (30 мільйонів) та будівництво шахти у 2019-му – понад 600 мільйонів проситимуть гірники закласти у держбюджеті.

Розробили також програму фінансування копальні у наступному, 2019 році. Проте, вона поки що припадає пилом у столичних кабінетах.

Якщо досягти хоча б якихось домовленостей у Кабміні не вдасться, гірники не відкидають і можливості масового протесту у столиці.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here