Як цьогоріч нововолинські школи зустрічатимуть першачків?

0
1519

Літні канікули завершуються, і вже незабаром школярам повертатися за парти. Проте, турботи, пов’язані з  підготовкою дітлахів до школи, виникають не тільки у їх батьків.  Напружений період також у закладах освіти міста, адже відбувається підготовка до прийому учнів.

Як ми уже повідомляли, була створена спеціальна комісія, що детально вивчала питання підготовки шкіл, садочків та позашкілля до нового навчального року, перевіряла, чи в кожному окремому навчальному закладі нічого не загрожує життю та здоров’ю дітей.

За словами в.о. начальника управління освіти Ольги Лакиш,  нововолинські загальноосвітні, дошкільні та позашкільні заклади  стовідсотково готові до нового навчального року.

«Здійснено великий обсяг ремонтних робіт, у школах проведена заміна вікон, фарбування парт, столів. Зокрема, на поточний ремонт по заміні вікон на металопластикові в ЗОШ №8 та ДНЗ №7 з бюджету міста витратили 131,8 тисячі гривень. На поточний ремонт асфальтного покриття у ЗОШ№5 та ЗОШ №2 витрачено 290 тисяч гривень. У ЗОШ №4 цього літа провели поточний ремонт фасаду. На ці роботи витратили 55, 5 тисяч гривень. Ще понад 18 тисяч гривень пішло на поточний ремонт електрообладнання ЗОШ №№3, 4 і 6», – зазначила Ольга Лакиш.

Також, цього літа розпочали капітальні ремонти в ДНЗ №№9,7, у ЗОШ №6, гімназії, актового залу НЦДЮТ, приміщення ДЮСШ, фойє НЦДЮТ, реконструкції спортмайданчиків ЗОШ №№4,8, гімназії, реконструкція приміщення їдальні ПДЗОВ «Прикордонник» з надбудовою мансардного поверху на загальну суму майже 2 мільйони гривень.

Підготувалися нововолинські школи і до прийому першокласників, які будуть навчатись вже за новим державним стандартом початкової освіти. Закупили і нові підручники.

«Також закуплено комплект меблів для початкових класів «Нової української школи» на суму майже 360 тисяч гривень. Ще на 46 тисяч гривень витратили на покупку комп’ютерної та оргтехніки. Її ми вже доставили у школи міста. Були також завезені підручники для 5-х класів. Відбувається невелика затримка з підручниками для 1,10-тих класів. Проте, були вчасно проведені замовлення і відповідно найближчим часом очікуються поставки з Києва», – запевнила заступник в.о. начальника Управління освіти Ольга Лакиш.

За словами Ольги Лакиш, до прийому першокласників,  відповідно до запровадження “Нової української школи” колектив кожного нововолинського навчального закладу підійшов не лише відповідально, а й креативно.

«Хочемо відзначити усіх педагогів, вихователів, працівників позашкілля, за пророблену величезну працю, великий особистий внесок у підготовку закладів до нового навчального року. Також варто відмітити проявлену ними креативність. В багатьох нововолинських школах до прийому першокласників зроблені спеціальні умови, відпочинкові зони. Кожна зі шкіл зуміла знайти свій індивідуальний підхід, внести щось нове і креативне для того, аби першокласники вдало адаптувалися в новому для них середовищі і відповідно опанували програму за новою реформою», – зазначила Ольга Лакиш.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here