У Нововолинську триває капітальний ремонт інклюзивного центру

0
1026

Інклюзивному центру у Нововолинську бути. У приміщенні колишнього міжкільного навчального комбінату триває капітальний ремонт, де в майбутньому функціонуватиме центр для діток з особливими освітніми потребами. Хід виконання ремонтних робіт проінспектували перший заступник міського голови Андрій Сторонський та заступник начальника управління освіти міськвиконкому Ольга Лакиш.

Зокрема, за словами Ольги Лакиш, приміщення для інклюзивного центру шукали довго. Однак, зараз своїм вибором задоволені.

Тут прекрасне місце. І проводиться прекрасний ремонт. Хочу зауважити, що ми маємо ще 200 тисяч гривень на придбання меблів. Уже пройшла процедура Prozorro. Ми надіємось, що до листопада ми купимо і все необхідне обладнання, і нові меблі, і завершимо ремонтні роботи. Адже створення цього інклюзивного центру – це досить нагальна потреба. Це необхідність сучасності. Діти з особлими освітніми потребами повинні бути соціалізовані в середовищі. І саме цей центр допоможе соціалізувати таких дітей, зробити так, щоб ці діти були адаптовані в середовищі і могли вести активне соціальне життя“, – зазначила Ольга Лакиш.

Для капітального ремонту приміщення, в якому діятиме Нововолинський інклюзивний центр, з міського бюджету виділили 200 тисяч гривень. Але цих коштів недостатньо. Однак, перший заступник міського голови Андрій Сторонський запевнив, що зараз управлінці шукають їх, аби завершити ремонтні роботи вчасно.

У Нововолинську понад 400 дітей потребують установи в якій буде враховано потреби учнів з обмеженими фізичними можливостями, ті, які мають проблеми зору, слуху, потребують спеціальної психологічної підготовки.

У Нововолинському освітньому центрі для дітей з особливими потребами будуть працювати кращі спеціалісти. Як розповідає Ольга Лакиш, фахівців обиратимуть на конкурсній основі, аби дітям були доступні найкращі професійні послуги. У планах управлінців до нового року, у грудні, відкрити двері інклюзивно-ресурсного центру.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here