Антиоксиданти допомагають побороти наслідки стресу

0
1169

Серед компонентів, які має містити засіб для захисту від наслідків стресу, обов’язково мають бути антиоксиданти.

Антиоксиданти – це речовини, здатні нейтралізувати окисну дію вільних радикалів та інших речовин, що впливають на стан клітин організму людини. про це пише Живи Активно.

Надходження речовин, які допомагають діяти системі антиоксидантного захисту, відбувається з їжею або із засобами, які приймають як доповнення до щоденного харчування. До числа антиоксидантів належать різні вітаміни та елементи

Вітамін С (аскорбінова кислота) – один із найвідоміших антиоксидантів, бере участь у регулюванні окислювально-відновлювальних процесів. Крім того, підвищує опірність організму інфекціям, бере участь а метаболізмі фолієвої кислоти та заліза.

Вітамін Е (α-токоферола ацетат) – має антиоксидантні властивості. Впливає на функцію статевих та інших ендокринних залоз, роботу м’язів, бере участь у засвоєнні вітамінів А і D, обміні білків та вуглеводів. Олія паростків пшениці (джерело вітаміну Е) – захищає клітинні структури від ураження вільними радикалами, має протипухлинну та імуностимулюючу дію.

Вітамін В5 (кальцію пантотенат) – бере участь у процесах ацетилювання та окислення, сприяє будові та регенерації ендотелію. Натрію молібдат дигідрат – джерело молібдену, бере участь в окислювально-відновлювальних процесах.

Метіонін – амінокислота, що має виражену антиоксидантну дію, бо є джерелом сірки, що інактивує вільні радикали. Також допомагає переробці жирів.

Селен – має виражену антиоксидантну дію, бере участь в регуляції еластичності тканин.

Антиоксиданти сприяють захисту клітин від наслідків окислювальних процесів – руйнуванню, втраті енергії та передчасному старінню. Ці процеси посилюються внаслідок впливу стресу, тож за умови дії хронічних стресових факторів бажано доповнювати харчування засобами, що допомагають антиоксидантній системі організму.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here