На море з дитиною. 6 фактів про користь купання у морській воді

0
2655

Перша користь моря для дитини: загартовування

Вода в морі завжди нижча за температуру тіла – навіть якщо мова йде про морях, що омивають береги Єгипту або ОАЕ. Варто зануритися в воду, і поверхневі судини звужуються, а кров приливає до внутрішніх органів. Потім перший озноб змінюється відчуттям тепла, дихання стає глибоким, серцебиття частішає. Така гімнастика для судин є хорошою оздоровчої процедурою. До цього приєднується гідромасажне дію моря, тонізуючу м’язи.Про це пише КідПассаж.

Користь № 2: профілактика застуд
Морське повітря, озоноване, насичене частинками морської солі і фітонцидами водоростей, очищений від пилу, багатий негативними аероіонами, – справжній порятунок після пильного і загазованого повітря міст. Після такого відпочинку на морі ви забудете, що таке часті застуди у дітей.

Порада: для лікування хронічних захворювань верхніх дихальних шляхів проводять полоскання горла і промивання носа морською водою. Але використовувати для цих цілей воду, набрану в місцях масового купання людей, не можна: вона може бути заражена збудниками інфекцій та яйцями глист.

Користь № 3: нормалізація обміну речовин

Педіатри радять навіть в домашніх умовах влаштовувати ванну такої температури, щоб дитина не розслаблявся в воді, а активно рухався. У море це вийде само собою. Рухова активність плюс підвищена тепловіддача в прохолодній воді сприятливо впливають на метаболізм.

Порада: малюк, перебуваючи у воді, рефлекторно буде рухати ручками і ніжками. Діток дошкільного віку можна вчити плавати або залучати до гри на воді. Бігайте по кромці моря, перекидали м’ячем або піднімайте бризки, намагаючись побачити веселку.

Користь № 4: зміцнення нервової системи
Всі відчували на собі розслаблюючу дію моря: мірний шурхіт прибою, погойдування на хвилях, навіть шум в притуленою до вуха мушлі чи не присипляють. У морській воді містяться солі брому, які сприяють зняттю втоми і дратівливості. А йод потрібен для правильної роботи щитовидної залози, він знижує тривожність. Нехай дитина відпочине на море після важкого навчального року, і до нього повернеться ясність думки, з’являться сили для нових звершень.

Порада: після купання в морі на тілі утворюється так званий «сольовий плащ», який тривалий час впливає на нервові закінчення і надає заспокійливий ефект. Якщо у дитини немає роздратування від морської води, не поспішайте змивати з нього сіль.

Ользен № 5: лікувальні властивості морської води
Хімічний склад води близький до складу крові і міжклітинної рідини людського організму. Іони натрію, хлору, магнію, калію, брому, йоду проникають в організм, позитивно впливаючи на роботу всіх його систем. Сольове «підкріплення», яке доставляє морська вода, корисно при захворюваннях дихальної, нервової, травної, опорно-рухової, серцево-судинної, ендокринної системи, при хворобах шкіри.

Читайте також: Акліматизація у дітей, симптоми і лікування
Навіть абсолютно здорова людина зауважує, що після відпочинку на морі стає пружною шкіра, налагоджується сон, зникає млявість, поліпшується настрій.

У зв’язку з цим часто виникає питання: а яке море корисніше для дитини? Рекордсменом за кількістю солей на одиницю об’єму води є Мертве море. Помірну солоність має Середземне море, тому серед сімей з дітьми такий популярний відпочинок в Іспанії, Греції чи Туреччині.

Порада: після купання підвищується сприйнятливість шкіри до дії ультрафіолету. Тому після морських ванн потрібно витерти дитини, переодягнути в сухий одяг і оновити шар сонцезахисного крему.

Користь № 6: позитивний вплив на інтелектуальний розвиток дитини
Батьки часто відзначають стрибок у розвитку дітей після поїздок. Здається неймовірним, що і в цьому проявляється користь відпочинку на морі для дитини. Але тут об’єднуються три чинники: по-перше, морська вода і повітря є джерелом йоду – мікроелемента, при недоліку якого слабнуть пам’ять та інтелектуальні здібності. По-друге, позначається велика кількість нових вражень. А по-третє, метушня з піском і галькою є хорошим тренуванням дрібної моторики, яка, в свою чергу, допомагає розвивати мову і мислення.

Користь купання в морській воді – не єдиний плюс відпочинку на морі. Свій вплив чинять прогулянки на свіжому повітрі, сонячні ванни, теплий пісок, масаж стоп від ходіння по камінцях. І, звичайно, спокій. Тому не так важливо, наскільки солоне море ви вибираєте для відпочинку з дитиною – головне, щоб у вас була можливість провести час в атмосфері умиротворення.

Підберіть тихий, упорядкований курорт з великої колекції Кідпассаж, і нехай ваш сімейний відпочинок вийде приємним і корисним.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here