Лікарі застерігають: шоколад може бути небезпечним для Вашого здоров’я

0
890

Лікар-реаніматолог з Нью-Йоркського університету Рід Колдуел пояснив причину шкідливого впливу великої кількості шоколаду. Про це розповідає Вокруг Света.

Небезпека полягає у речовині теобромін, яка міститься в какао-бобах. Це алкалоїд рослинного походження із гіркуватим смаком. У людському організмі він діє як м’який стимулюючий засіб, за ефектом схожий на кофеїн. Крім того, теобромін розширює судини, від чого знижується тиск, і має сечогінний ефект.

У великих кількостях теобромін може бути токсичним. Поєднання судинорозширювального і сечогінного ефектів, а також розлади шлунково-кишкового тракту призводить до прискореного серцебиття, втрати апетиту, потовиділення, тремтіння і сильного головного болю. А через вплив на серцево-судинну систему велика доза теоброміну може стати смертельною.

У різних типах шоколаду різний вміст теоброміну. У молочному – близько 2,4 мг на 1 г шоколаду, а в гіркому – 5,5 мг. Токсична доза теоброміну для людини – 1 000 мг на 1 кг ваги. Тобто людині вагою 75 кг потрібно з’їсти 75 г теоброміну, щоб отруїтися зі смертельним наслідком. Це приблизно 711 батончиків молочного шоколаду вагою по 43 г.

Однак, за словами Колдуела, фатальний результат малоймовірний. Розлад шлунку і блювота, які можна заробити в процесі зловживання шоколадом, просто не дадуть змоги з’їсти його смертельну дозу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here