На нормальну роботу нововолинських шахт не вистачає грошей від продажу вугілля

0
1125

Сьогодні, 10 липня, заступник Нововолинського міського голови Олександр Громик приєднався до оперативної наради в облдержадміністрації, яка відбулася в режимі селекторного зв’язку.

Основна тема, яка об’єднала усе керівництво області – це підсумки виконання бюджету в І півріччі 2018-го.

Також, серед загальнообласних питань розглядали і місцеві. Зокрема, голова ОДА Олександр Савченко зауважив, що жителі Іваничівського району їдуть лікуватись у заклади Нововолинська, через що місцева лікарня фактично не працює.

Очільник області розповів, що нещодавно у нього була розмова із «замом» головного лікаря в Іваничах.

«Всі іваничани їдуть у нововолинські заклади для лікування, і ця лікарня фактично не працює», – наголосив Савченко.

За його словами, йдеться про 5-поверховий медзаклад.

«Працівники цієї лікарні не знають, що з нею робити. Нещодавно мені стало відомо, що там хочуть здавати кабінети в оренду для приватних медиків. Управління охорони здоров’я недопрацьовує», – додав голова ОДА.

Ще одне питання, яке розглядали на оперативці – функціонування вугільної галузі Волині. Зокрема, йшлося про те, що на нормальну роботу волинських шахт не вистачає грошей від продажу вугілля.

Начальник управління Державної казначейської служби Михайло-Мирослав Леміщак розповів, що з держбюджету надійшло 62 мільйони гривень при запланованій сумі у 67 мільйонів.

«Ми можемо здійснювати видатки на 70 % із продажу вугілля, але цього недостатньо на організацію нормальної роботи вугільної галузі», – додав посадовець.

Також під час наради повідомили, що зараз на Волині оголошений «сірий» рівень кібернетичної терористичної загрози.

До речі, цей рівень вводиться, коли є фактори, що сприяють вчиненню теракту. Це найнижчий рівень із чотирьох можливих. Крім нього є ще «синій», «жовтий» та «червоний».

Начальник управління Державної казначейської служби Михайло-Мирослав Леміщак розповів, що в області можливі надзвичайні ситуації та вплив на інформаційну і телекомунакаційну системи.

«У зв’язку з цим органи казначейства будуть вживати ряд заходів щодо підвищення безпеки, зокрема, впровадження криптографічного захисту інформації», – запевнив він.

Посадовець додав, що у першому півріччі виявили 9 фактів наявності вірусів на носіях інформації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here