У Нововолинську з нагоди Дня Конституції України відбулись урочистості

0
2084

28 червня в Україні відзначається державне свято – День Конституції України. Цього дня у 1996 році на ранковому засіданні Верховна Рада України прийняла новий Основний закон країни – першу Конституцію незалежної української держави.

Напередодні відзначення вже 22-ї річниці Конституції України у залі засідань Нововолинської міської ради відбулись урочистості.

У святковому заході взяли участь міський голова Віктор Сапожніков та його заступники, народний депутат України Ігор Гузь, представники місцевих підприємств, установ, організацій та громадських об’єднань.

Насамперед, учасники заходу виконали Державний Гімн України і поклали квіти до фотостели Небесної Сотні, меморіальної стели загиблих Героїв АТО та до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Опісля, присутніх нововолинців з великим державним святом привітав міський голова Віктор Сапожніков.

Очільник міста наголосив, що 28 червня 1996 року перемогу здобули одвічні прагнення народу до самостійності та суверенітету, політичне розуміння, мудрість та верховенство національних інтересів.

«Із прийняттям Конституції ми здобули аспект державності та основу єдності, а також загальновизнані права та свободи. Наша Конституція пройшла випробування часом. За цей час країна пережила кризи і підйоми, провали і здобутки, а Основний Закон – серйозні випробування.  Демократичний розвиток ніколи не був легким. І треба працювати над подальшим вдосконаленням Конституції, адже це закономірний процес, притаманний всім цивілізованим державам. Водночас пам’ятаймо, що багато залежить від нас: від нашого порозуміння, консолідації, злагодженості і координованості рішень та дій», – зазначив міський голова.

Потому Віктор Сапожніков вручив Почесні грамоти виконавчого комітету міської ради та подарунки активній молоді міста, яка своєю працею, енергією і талантом примножує здобутки міста.

Зокрема, «Кращим молодим працівником соціальної сфери» стала провідний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення управління праці та соціального захисту населення Наталія Яковинець.

«Кращим молодим спортсменом» – вихованка відділення легкої атлетики ДЮСШ Людмила Шпак.

«Кращий молодий медичний працівник» – лікар-психіатр спеціалізованого відділення поліклініки Нововолинської центральної міської лікарні Оксана Плужнік.

«Кращий молодий педагогічний працівник» – вчитель фізичної культури ЗОШ №8 Василь Бакуш.

«Кращий молодий викладач-дослідник» – кандидат економічних наук Наталія Кравчук.

«Кращий молодий працівник робітничих професій» – водій навантажувача виробничого цеху №1 ТзОВ «БРВ-Україна» Дмитро Давидюк.

«Краща молодіжна ініціатива» – студентка Нововолинського електромеханічного коледжу Олена Рижук.

«Кращий молодий працівник правоохоронних органів» – капітан поліції, старший дільничний офіцер поліції нововолинського відділення поліції Володимир-Волинського відділу поліції в області Оксана Цицора.

«Кращий молодий працівник в галузі культури» – викладач Нововолинської дитячої школи мистецтв Вікторія Харатіна.

І «Кращим молодим захисником України» стала механік-радіо телефоніст відділення зв’язку та інформатизації Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату Галина Дубенюк.

Учасників урочистостей привітав народний депутат України Ігор Гузь. Він вручив Почесну грамоту Верховної ради України заступнику військового комісара Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату Олексндру Кондисюку.

Свої міркування стосовно історичного шляху Конституції України виклав у промові депутат Нововолинської міської ради, директор ЗОШ №3 Юрій Мороз.

А завершився святковий захід зворушливими музичними вітаннями від артистів міського Палацу культури.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here