Через зарплатну заборгованість перед новововолинськими шахтарями порушили кримінальне провадження

0
785

В ОДА відреагували на колективний запит депутатів обласної ради Алли Лісової та Валерія Курстака щодо вирішення ситуації, яка склалася на шахтах міста Нововолинська». Нагадаємо, депутати просили владу посприяти в якнайшвидшому визначені подальшої долі дев’ятого вугільного підприємства та в обіцяному дофінансуванні шахти №10.

Зокрема, у відповіді, яку надіслав очільник виконавчої влади області Олександр Савченко йдеться про те, що Володимир-Волинська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом умисної невиплати заробітної плати працівникам ВП «Шахта №9 «Нововолинська». Про це повідомляє прес-служба Волиньради.

Задля зняття соціальної напруги серед шахтарів Волинська ОДА звернулася до СБУ, поліції, прокуратури, Управління Держпраці, ДФС із проханням перевірити факти зловживань, корупції та неефективної виробничо-господарської діяльності на підприємстві і повідомити облдержадміністрацію про вжиті заходи.

«За інформацією прокуратури Волинської області від 01.06.2018 №04/2/2-1772вих-18 Володимир-Волинською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом умисної невиплати заробітної плати працівникам ВП «Шахта №9 «Нововолинська» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.І ст.175 КК України», – йдеться у відповіді за підписом голови ОДА Олександра Савченка.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчий відділ Нововолинського ВП ГУНП в області, а процесуальне керівництво – Нововолинським відділом Володимир-Волинської місцевої прокуратури.

Також Олександр Савченко зазначив, що станом на 11 червня по підприємству виплачено заборговану заробітну плату перед працівниками за березень і за квітень повністю. Станом на 14 червня залишилась до виплати поточна заробітна плата разом з нарахуваннями за травень місяць в сумі 6 596 тис гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here