В Нововолинській центральній міській лікарні за 3 мільйони гривень реконструювали оперблок

0
1317

Сьогодні, 26 червня, в Нововолинській центральній міській лікарні після капітального ремонту і реконструкції відкрився операційний блок.

Як розповідає головний лікар лікарні Віктор Мороз, в операційному блоці замінили все: від стелі до підлоги. Зокрема, тут встановили душову кабінку, сучасні вікна і двері, замінили систему постачання холодної і гарячої води, електропроводку, труби, а також меблі й все медичне обладнання, створили нову систему вентиляції та кондиціювання повітря, а ще оновили санітарно-технічну систему і поставили нові прилади освітлення всіх приміщень операційного блоку.

Загалом в оперблоці обладнали 2 операційні і всі необхідні допоміжні приміщення.

За словами Віктора Мороза на проведення ремонтних робіт, закупівлю обладнання і витратних матеріалів витратили близько 3 мільйонів гривень. З них 950 тисяч – виділено із соцеконому, а решта – з міського бюджету.

«В лікарні в загальному функціонує 4 операційні. Дві з них знаходяться на поверх вище звідси. Їх ми реконструювали 2 роки тому. І два оперблоки тут. Усі ремонтні роботи ми почали ще в минулому році, адже кошти надходили поступово. Біля 200 тисяч пішло на ремонт коридору, на заміну системи постачання холодної і гарячої води, електропроводки й труб – близько 400 тисяч гривень. І останній транш, який прийшов цьогоріч – 500 тисяч гривень. Загалом на ремонтні роботи ми витратили 2 мільйони 600 тисяч гривень, ще за 400 тисяч купили і встановили тут операційний стіл, операційну лампу і багатофункціональний фізіотерапевтичний апарат діатермії, який буде використовуватись для операцій в цьому блоці. Зараз наш операційний блок відповідає усім необхідним вимогам і нормативам», – зазначив головний лікар центральної міської лікарні Віктор Мороз.

Аби оглянути оновлений оперблок в медичний заклад завітали міський голова Віктор Сапожніков та його перший заступник Андрій Стронський, які задоволені побаченим.

«На сьогодні ми бачимо цільове якісне і оперативне використання коштів міського бюджету. І це радує. Я згадую, що було і що є тепер. Зміни – очевидні. Я переконаний, що це все піде на користь нашій громаді. І ця лікарня буде продовжувати надавати сучасну медичну допомогу. На базі нашої центральної міської лікарні буде створений госпітальний округ. Їх буде в області лише три. В Луцьку, в Ковелі і в нашому місті. Я думаю, що просто так нам це не далося. Це завдяки нашим досягненням, нашому потенціалу і нашим прагненням. Мені приємно, що ми рухаємося вперед і що є такі хороші досягнення», – наголосив очільник Нововолинська Віктор Сапожніков.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here