Волиняни переймали досвід поляків у вирощуванні малини

0
819

37 учасників І етапу проекту “Західноукраїнський садівничо-городницький кооператив” здійнили кількаденний освітній візит до Республіки Польща.

У складі делегації були переважно виробники плодово-ягідної продукції з Волинської та Рівненської областей. Про це повідомляється на сайті Департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

В ході візиту делегація відвідала Свентокшиське та Люблінське воєводства де ознайомилися з особливостями вирощування малини.

Проведено консультації з польськими експертами Свентокшинського осередку аграрного дорадництва в м.Сандомирі щодо практичних аспектів створення окремих груп виробників.

На липень місяць заплановано візит польських партнерів у м.Луцьк в ході якого буде відібрано 10 гоподарств – учасників Проекту, яким буде безоплатно передано по 7 тис. саджанців малини для закладання десяти плантацій насаджень малини (по 1 га кожне).

В подальшому очікується підписання довгострокових контрактів із польськими заводами з переробки фруктів і постачальниками саджанців.

Кінцевим етапом Проекту є створення Західноукраїнського садівничо-городницького кооперативу, який об’єднуватиме виробників фруктів та овочів на Волині.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here