Нововолинцям пояснили ази фінансової грамотності

0
961

У Нововолинській міськраді для керівників та працівників структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств організували інформаційний тренінг про фінансову грамотність.

Фінансовий консультант зі Львова Олександра Голуб пояснила основи фінансової грамотності та ключові фінансові поняття, розповіла про можливості фізичних осіб грамотно та ефективно розпоряджатися власними коштами. А також порадила як правильно формувати і розподіляти свій бюджет, як заощаджувати та як заробляти власними коштами.

«Сучасний світ неможливо уявити без фінансів. Вони забезпечують функціонування всіх сфер людського суспільства. Фінансово грамотні люди більшою мірою захищені від фінансових ризиків і непередбачуваних ситуацій. Вони відповідальніше ставляться до управління особистими фінансами», – наголосила Олександра Голуб.

Також вона ознайомила присутніх із ключовими фінансовими інструментами та навчила ефективно формувати фінансовий план.

«Зараз, у ХХІ столітті, є чимало вдалих можливостей для фізичних осіб грамотно та ефективно розпоряджатися власними коштами. Головне знати про них. Але без допомоги дійсно надійної фінансової установи тут не обійтись», – запевнила Олександра Голуб.

За її словами, фінансове майбутнє за інвестиційними фондами, недержавними пенсійними фондами та фінансовими холдингами.

Фінансовий консультант Олександра Голуб пояснила особливості роботи кожної з цих фінансових установ, їхні переваги та недоліки.

«Я переконана, що кількість банків в Україні значно скоротиться. Адже їх з фінансового ринку уже витісняють інвестиційні фонди, яким люди довіряють значно більше. Та все ж фінансові холдинги надійніші. Адже спектр їхніх функцій значно ширший. Це і медичне страхування, кредити, іпотеки, депозити, недержавний пенсійний фонд і страхова кампанія Life – все в одному», – резюмувала Олександра Голуб.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here