Цьогоріч на Волині майже 1900 лічильників газу визнали непридатними до експлуатації

0
564

На Волині кожен п’ятий лічильник – зношений, а їх показання мають суттєву похибку вимірювання.

Лише за п’ять місяців цього року непридатними визнано майже 1900 побутових лічильників газу, – повідомляє прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Фахівці підприємства з початку року провели понад 7000 планових повірок лічильників газу спільно з представниками державного підприємства «Волиньстандартметрологія». Результати повірок приладів показали, що 23,4% лічильників непридатні до подальшої експлуатації через зношеність лічильного механізму або значну похибку вимірювання. Окрім того, виявлено майже 90 фактів втручань в роботу приладів обліку.

«Щоденно на спеціальному обладнанні повіряється 100 лічильників газу. З них кожен сьомий – непридатний до подальшої експлуатації, через зношеність лічильного механізму або значну похибку вимірювання», – каже провідний інженер з метрології ПАТ «Волиньгаз» Ігор Зінчук.

Повірка приладів обліку здійснюється в сервісному центрі ПАТ «Волиньгаз» у присутності представників Держспоживстандарту. Якщо за результатами перевірки в лічильнику не виявлено жодних порушень, то прилад вважається справним та повертається споживачу. Якщо ж прилад обліку визнано непридатним, споживачу потрібно звернутися в газове господарство для вирішення питання щодо його заміни.

«Періодична повірка лічильників газу проводиться безплатно для споживача. Але деякі споживачі відмовляють газовикам в доступі у своє помешкання для зняття лічильника на повірку. Найчастіше така відмова пов’язана із втручанням людей у роботу приладу для зменшення його показань», – додає Ігор Зінчук.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here