Волинь отримала 42 мільйони від реалізації підакцизної продукції

0
551

Протягом січня-квітня 2018 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 35,4 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Повідомляє: прес-служба ГУ ДФС у Волинській області

Ще 1,5 мільйона гривень до місцевого бюджету надійшло від плати за ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями. Роздрібні ліцензії на право торгівлі підакцизною продукцією – алкоголем і тютюном, які придбали суб’єкти господарювання в області, додали місцевим громадам понад 5 мільйонів гривень.

Показники сплати визначених законодавчими актами платежів з реалізації підакцизної продукції до місцевих бюджетів суттєво перевищують визначені індикативні показники.

Тож в ГУ ДФС у Волинській області констатують: системний контроль та моніторинг на ринку реалізації підакцизної продукції своїм наслідком має своєчасне надходження визначених законом платежів до бюджету.

«Важливо, що з початку року до загального фонду держбюджету на Волині сплачено понад 2 мільйони гривень акцизного податку, тобто на 65 відсотків більше аналогічних показників минулого року. Ріст надходжень від реалізації підакцизної продукції – це результат заходів фахівців територіальних органів ДФС в напрямку легалізації ринку підакцизу», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинські області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що кожна фактична перевірка, що проводиться в межах компетенції фахівцями управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів – результативна.

Зокрема, з початку року в ході 84 фактичних перевірок встановлено 165 порушень. До суб’єктів господарювання, які порушили порядок реалізації підакцизної продукції, застосовано майже 1,5 мільйона гривень штрафних санкцій.

В Головному управлінні ДФС у Волинській області вкотре звертаються до громадян з проханням інформувати про реалізацію, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій. По факти незаконної діяльності  варто повідомити за номерами телефонів у м. Луцьк (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області), або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою:  м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here