Перспективний план формування територій Волині змінили

0
728

Вчора, 16 травня, на засіданні Кабінету Міністрів прийняте розпорядження про внесення змін до перспективних планів формування територій Волинської області. Про це пише видання «ВолиньUA», посилаючись на прес-службу Асоціації міст України.

Зокрема, у перспективному плані Волинської області уточнили склад 22 громад, доповнили 4 громади, із переліку спроможних вилучили Любитівську, Гіркополонківську, Ветлівську і Буцинську.

Це відкрило шлях для проведення виборів у багатьох ОТГ, що очікували цього розпорядження ще з минулого року. Адже, посилаючись на відсутність у перспективному плані у складі ОТГ окремих сільських рад, ЦВК не призначала там довибори депутатів. Зокрема, це стосується сільрад, що приєдналися до Княгининівської, Павлівської, Поромівської, Забродівської сільських ОТГ Волині. Разом із тим, з перспективного плану вилучені ті громади, що за три роки так і не спромоглися реалізувати своє право на створення ОТГ – Гіркополонківська, Любитівська, Буцинська, а Ветлівська – увійшла до складу Любешівської селищної об‘єднаної територіальної громади“, – зазначив консультант з правових питань Офісу реформ, що діє при Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС» Валентин Малиновський.

Нагадаємо, ОТГ, що входять до схваленого Урядом перспективного плану формування територій громад області, зможуть перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом і вже самостійно вирішувати питання свого розвитку та надання послуг своїм жителям.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here