Губернатор Волині сприятиме у добудові 10 шахти

0
1324

Під час своєї робочої поїздки до Нововолинська очільник Волині Олександр Савченко не оминув і доволі актуальних проблем вугільної галузі міста. Губернатор побував на шахті №10 «Нововолинська». Він оглянув будівельний майданчик новобудови, ознайомився з виробничим процесом та умовами праці гірників.

 

Опісля відбулася нарада з керівниками і спеціалістами вугільного підприємства та представниками профспілок працівників.

 

Керівник ВОДА заслухав інформацію про стан справ на підприємстві, про основні проблеми шахти та перспективи розвитку.

Також йшлося про фінансування добудови шахти. Адже для того, щоб запустити першу чергу потрібно 1 мільярд 400 млн гривень. На сьогодні шахтобудівники виконали будівельних робіт лише на 21 мільйон гривень, а у держбюджеті на цей рік на копальню закладено всього 10 мільйонів.

Серйозною проблемою також залишається те, що через тотальне недофінансування галузі гірники покидають роботу і скоро на цій шахті, навіть якщо її і запустять, не буде кому працювати.

Учасники наради зійшлися на думці підготувати звернення до Прем’єр-Міністра України та Міністра вугільної галузі щодо подальших кроків, пов’язаних із завершенням проекту єдиної шахти в Україні, яка будується.

Голова обласної державної адміністрації висловив сподівання, що проблеми працівників довгобуду будуть почутими.

«Є багато проблем. Шахта майже добудована. Але чомусь не відчувається від Центральної влади конкретного рішення, що і як робити. Ми повинні тут на місцях думати про збереження робочих місць і опалення не лише Волині, але й майже всієї України. Хороші спеціалісти втікають на заробітки в Польщу. І скоро тут не буде кому працювати. Це проблема. Тому ми сьогодні домовилися підготувати спільне звернення до Міністра енергетики та вугільної промисловості і Прем’єр-міністра про виділення необхідних коштів на добудову шахти та зроблення певних важливих для нас кроків. Я думаю, що ми нарешті будемо почуті», – підсумував Олександр Савченко.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here