Сьогодні, 15 травня – Міжнародний День сім’ї

0
2223

Зародження дня сім’ї почалося ще в 1989 році, коли в ООН з’явилося бажання створити єдиний день, який буде присвячений розгляду проблем сім’ї в різних країнах. У 1993 році в ООН була прийнята резолюція, згідно з якою був офіційно затверджений день сім’ї 15 травня 1994 року.

Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї.

Цього року обрана для роздумів тема про “необхідність сприяння здоровому способу життя та сталому майбутньому”.

Важливо пам’ятати, що сім’я є архіпелагом, утвореним з дрібних островів. У всіх нас є, наприклад, батьки, тітки та дядьки, двоюрідні брати та сестри.

Так само ми формуємо власні сім’ї з партнерами, яких вибираємо, друзями, які стали як брати та сестри, а згодом, можливо, навіть нашими дітьми.

Не секрет, що для щасливої гармонійної сім’ї необхідно мати традиції, які будуть об’єднувати всіх членів сім’ї. Спільні звички в сім’ї необхідні як сім’ям без дітей, щоб зберегти любов і взаєморозуміння, так і сім’ям з дітьми, щоб привчати їх до нормальних взаємин між членами сім’ї. Крім іншого діти потребують щасливе дитинство, яке їм можуть забезпечити тільки батьки. Наприклад, традиція кожні вихідні водити дітей у похід не лише згуртує всю родину, але й долучить маленьких непосид до культури і правильному ставленню до природи.

З родини починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

День сім’ї – це те свято, коли особливо хочеться об’єднатися зі своїми рідними і близькими, сказати один одному теплі слова кохання, приділити увагу і турботу, подарувати невеликий презент або просто подзвонити.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here