Територію біля собору Різдва Христового у Володимирі-Волинському хочуть реконструювати

0
859

Дизайнерські клумби, декоративні кущі та сучасна автостоянка мають з’явитися в результаті реконструкції території біля собору Різдва Христового у Володимирі-Волинському. Про це інформує Волинь UA.

З благоустроєм території допомагає депутат міської ради Сергій Радкевич. Він пригадує, що ще у 2015 році озвучував ідею по збільшенню в місті парко-місць і пропонував облаштувати зону біля собору.

Варто зазначити, що частина території біля собору перебуває у користуванні власне собору, а частина – міста.

«Зараз до мене як до одного з ініціаторів благоустрою звернулися і запропонували спільно облагороджувати територію. Собор пропонує разом з містом облаштувати спільну стоянку. Проблемою є те, що бюджетний кодекс не дозволяє виділяти кошти на приватні потреби, тобто у даному випадку – церкву. Є пропозиція аби частину робіт по облаштуванні стоянки зробило місто, а на днях роботи на своїй ділянці розпочне собор. Ми маємо гарно зустріти Патріарха, адже це суттєва подія для Володимира. Саме тому ми з Андрієм Гнатюком розробили проект території. Вже навіть кілька разів переробляли», – зауважив Сергій Радкевич.

Проект передбачає облаштування стоянки для більш як 50 автомобілів, а також коштом собору та громади встановлення скульптури Божої Матері, брукування території, висадку зелених насаджень, зокрема самшиту та барбарису.

«Ескізи Андрія я скинув виробнику бруківки фірмі «Магік», який нам обрахував та зробив детальний план території, зокрема якою саме бруківкою все має буде викладено. Біля собору має бути біля 400 метрів квадратних бруківки. Місця для стоянки можна зробити комбіновано – частково викласти бруків, а частково заасфальтувати. Бруківкою з розміткою варто зробити для того аби заодно вчити людей культурі паркування», – додає депутат.

Сергій Радкевич закликає долучатися до цієї доброї справи усіх мешканців міста. Допомогти можна як фінансово, так і взявши участь у певних роботах з благоустрою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here