Чи чекати нововолинцям нової хвилі смороду? Птахофабрика вчетверте намагається отримати дозвіл на викиди в атмосферу

0
967

ТОВ «Птахокомплекс «Губин», забійний цех якого розташований на околиці Нововолинська, вчетверте намагається отримати дозвіл екологів на здійснення викидів в атмосферу міста. Завод має намір спалювати тваринні рештки у спеціальній установці, експериментальний запуск якої показав результат такої діяльності – нестерпний сморід по цілому місту.

Після протестів мешканців прилеглих районів, втручання депутатів та міських посадовців, численних перевірок, роботу установки призупинили. Та вкотре завод намагається її узаконити.

Оголошення про наміри отримати дозвіл на спалювання решток опубліковане в газеті «Наше місто» від 19 квітня. Там ідеться про те, що завод має намір спалювати відходи упродовж 16-ти годин на добу, по 700 кг на годину, 313 днів у році. Тричі отримати такий дозвіл було неможливо через низку претензій громади та зауважень, які подавала робоча депутатська екологічна комісія. Тепер, змінивши юридичну адресу підприємства та адресу для подання пропозицій громадськості, «Птахокомплекс»Губин» хоче отримати дозвіл учетверте.

Віктор Марчак, голова депутатської комісії, що опікується в Нововолинську екологією та контролює діяльність підприємств пояснив, що підприємство розробляє матеріали оцінки впливів на навколишнє середовище. А відходи у закритій печі спалюватиме таким чином, що відбуватиметься навіть допалювання диму, відтак не буде й запаху. Тобто, цифри, які подає завод в оголошенні, лякати людей не повинні.

Та чи можна вірити на слово власникам і керівникам заводу? Принаймні, екологічна комісія обіцяє тримати в полі зору діяльність птахофабрики, аби не трапилось так, що після отримання дозволів, на неї не можна буде вплинути.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here